Bu sene havanın iyi seyrettiğini belirten Sevilgen, yağmur ve kar yağışının da çok gerekli olduğunu ifade etti. Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, bugün için ciddi don olayı beklendiğini belirterek “Çiftçilerimizin çok dikkatli olmaları lazım. Sobası olanların kurmaları lazım. Hava şartları kötü gibi ama bu gerekli. Çünkü hava kurak geçti. Önümüzdeki yılın yaz dönemlerinde özellikle suya çok ihtiyacımız var” dedi.
“FİYATLAR NORMAL AMA ÜRETİCİ AÇISINDAN DÜŞÜK”
Fiyatlar konusunda da açıklama yapan Sevilgen üretimin çok düştüğünü aktardı. Sevilgen, “Çiftçilerin haftada bir veya iki kez topladığı ürünler şu an 10-15 günde ancak toplanabiliyor. Normalde fiyatların artması gerekiyor ama büyük illerde de pazar yerleri kapalı ve vatandaşlar evden dışarı çıkamadığı için fiyatlarda büyük bir artış yok. Domates şu an halde 2 buçuk, kabak 3 salatalık 4 lira. Fiyatlar normal ama üretici açısından düşük” diye konuştu. 
“PORTAKALDAN MEMNUNUZ AMA LİMON NAKAVT OLDU”
Muz, narenciye ve avokadodaki durum sorulan Sevilgen, “Hava şartları çok kötü olduğundan dolayı hem pazarcılar pazara çıkamıyor hem de hafta sonu kısıtlaması var. Bunun yanında hava sıcaklığı eksi 8-10 dereceye düştüğü için özellikle muzlar soğuk havada hemen kararıyor. Muz şu an halde 6-6 buçuk lira. Portakalda durum çok iyi.  Portakalın fiyatından çok memnunuz. 3 buçuk liraydı, 4 liraya satılıyor ama limon nakavt oldu. Limon 1 buçuk-2 lira. Limonda durum çok kötü” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal