Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB ) Alanya Yöresel Temsil Kurulu başkanlığına seçilen Bilal Korkmaz,  dün öğretmenevinde düzenlenen törenle görevi teslim aldı.

Devir teslim törenine, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erdem'in yanı sıra idari birim amirleri, oda ve dernek başkanları, siyasi partilerin İlçe başkanları ile çok sayıda TÜRSAB üyesi acenteci katıldı.

'TÜRSAB TURİZMİN LOKOMOTİFİ'

İlk olarak kürsüye çıkan TÜRSAB Alanya YTK eski başkanı Suat Çavuşoğlu, "Bugün Bilal beye 6 yıldır başkanlığını yaptığım kurumun devrini yapacağım. TÜRSAB turizmin lokomotifi. Yeni yönetimimiz zor işler yapacak. Alanya çok önemli bir ilçe. Kontrol edilmesi zor olan büyük bir ilçe. Alanya'da 72 kilometrelik bir sahil bandı olması, 300 bin nüfusu, 200 bin civarı yatak kapasitesiyle birçok ilden büyük bir ilçeyiz. TÜRSAB Alanya YTK elinden geleni yapıyor. Biz bazı şeylerin önüne geçemedik denetim noktasında yaşanan eksikliklerden kaynaklıdır. Yeni bakanımız ve genel başkanımızla bu sorunların çözüleceğini umuyorum. Alanya YTK da burada gerekli etkiye sahip olacaktır" dedi.

'ARTIK BAHANELER YOK'

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Bilal Korkmaz ise "Önümüzdeki süreçte ihtiyaçlarının değerlendirileceği toplantılar yapacağız. Şu anda yüksek bir sezondayız. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Biz yıllarca çok mücadele versin. Turizmin başında da artık gerçek bir turizmci var. Artık bahanemiz yok. İyi bir koordineli çalışma yapmamız gerekiyor. Alanya bana göre İstanbul'dan sonra en önemli destinasyondur. Buralarda turist yoksa turizm yoktur" diye konuştu.

'ALANYA İLK AKLA GELEN ŞEHİR'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Dünya'nın en güzel, mutlu, huzurlu şehri Alanya. Aynı zamanda da turizm denince ilk akla gelen şehir de Alanya. Deniz, kum güneş ve destinasyonlarıyla tercih edilen bir şehir Alanya. Sağlık, eğitim, spor turizmi gibi birçok alanda da sivil toplum kuruluşlarımızın buna öncü olacağını düşünüyorum” dedi.