Divan oluşturulması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 
"ALANYA İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"
Genel kurulda önce konuşan Sarıkaya, "Yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Alanya, dünya turizmi için ne gerekiyorsa elimizden yapacağız" dedi. Salondaki bir üyenin "Proje yok mu?" sorusu üzerine Sarıkaya, "Şu anda icraat peşindeyiz. Lafla peynir gemisi yürümüyor" diye cevap verdi. 
"ORTADA BAZILARININ MENFAAT SAĞLADIĞI DEDİKODULARI DOLAŞIYOR"
Korkmaz da, "Görev yaptığımız sürece adaletten şaşmadık. Alanya'da haddinden fazla acenta olduğu için yeni acenta kurulmasını engellemeye çalıştık. Yasal sorumluluktan dolayı kurulmasını tamamen önlemek mümkün değil. Seyahat acentaları yol üzerinde dükkan gibi çalıştığı için birbirine yakın seyahat acentası açmasını önlemeye çalıştık. Merkeze bize rağmen olur verilenler oldu. Zaman zaman değil, 2-3 kez itiraz gönderdik ama takdir merkezin. Öyle efsaneler dolaşıyor ki bazılarının menfaat sağladığı bazılarının da daha fazla para ödediği yönünde. Daha fazla kazanmak istiyorsa TÜRSAB merkezde etkin olmalıyız. TÜESAB merkezi ile iyi ilişkilerimiz olmalı. Bizim problemimiz yönetim değil, sistem. Ortaya koyamayacağı bir proje, iş, başarısı olmayanlar da çok dedikodu yapar. Söyleyecekleri bir şey yok zaten. Bu dedikoduların peşine düşmek istemiyorum. Bundan sonra Alanya, Türkiye, turizme nasıl katkı sunarız bunu düşünmemiz gerekiyor. TÜRSAB ülkenin döviz açığını kapatan kurum. Her branşta yeni komiteler oluşturarak en ince ayrıntısına kadar sizleri dinleyerek yapılması gerekenleri maksimum seviyede yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Ben ve arkadaşlarım yapılması gereken her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu. 
"BİR KAZADA ORTALIĞI YAYGARAYA VERİYORLAR"
Safari turu konusuna da değinen Korkmaz, "Safari turu bir macera turu. Alanya'da ve Türkiye'de cip safari olarak algılanıyor. Sabah turu yapanların da hataları var. Bu çok göze batıyor.  Bir kaza oluyor ortalığı yaygaraya veriyorlar. Trafiği mi kapatalım? Yolu mu iptal edelim? Bunlara direndik. Safariciler istemediğim halde sportif turizm belgesi alalım dediler imzaladım. Sonuç ne oldu bir Allah'ın kuluna sportif belge vermediler. Bu belgeyi vermeyeceklerini biliyordum. Kesinlikle komiteler oluşturacağız. Yasal olarak komiteler ne istiyorsa ben onların arkasında duracağım. Söylediklerimin arkasındayım ve arkasında olacağım. Ben Söylediklerimi yapmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından başlayan oy kullanma işlemi halen sürüyor.  - Erkan Uysal