Antalya’da 2004 – 2009 ve 2014-2019 dönemlerinde iki kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan AK Partili Menderes Türel, sosyal medya modasına uyarak geçmiş ve güncel fotoğrafları karşılaştırarak paylaştı. Belediye başkanlığı yaptığı iki dönemde yapılan çalışmaları paylaşan Türel’e hizmetleri için teşekkür edilmesinden çok zamanlamasından dolayı tepkiler yağdı. 
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yoğun bakımda Covid-19 tedavisi gördüğü dönemde yapılan paylaşıma yüzlerce tepki mesajı geldi. 
CHP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Karagöz, “Değerli Başkanımız Muhittin Böcek hastanedeyken, üstelik de partimizin yıldönümünde, ne amaçla yapıldığı belli olmayan bu paylaşımla, Menderes Türel kendisine olan son teveccüh kırıntılarını da kaybetmiştir” dedi. 
TEPKİ DOLU MESAJLAR 
Twitter’da da yüzlerce kullanıcı Türel’e tepki dolu mesajlar attı. İşte o mesajlardan bazıları: 
“Böyle bir günde paylaşımını yapıp övündüğünüz başarılarınız halk tarafından da öyle kabul edilseydi tekrar seçilirdiniz. İnsanlar canıyla uğraşırken ne kadar vicdansızca, ne kadar yakışıksız ve ayıp” 
 “Bir Türel destekçisi olarak bu paylaşımların Sayın Böcek’in sağlık durumu ile ilgili sorunları varken yapılmasını doğru bulmuyorum” 
“Biraz ayıp olmuyor mu Sayın Türel. Böyle bir zamanda bu paylaşımı size yakıştıramadım. Zamanlamanız çok manidar.” 
“Hiç yakışmadı sevgili başkanım hiç. Ölüm kalım mücadelesi veren üstelik eski çalışma arkadaşınız Muhittin Böcek için şu sıralar sadece dua edin, muhalefet değil” 
“O kadar iyi olsaydınız tekrar seçilirdiniz. Ayrıca başkan hastanedeyken yaptığınız bu paylaşım hiç hoş olmamış. Size yakışanı yapmışsınız.” 
“Bu nasıl siyaset? Rant insan sağlığından daha önemli sizin için. Bu paylaşım hiç siyaset ahlakına sığmadı.” 
“İşe yaramaz. Yarasaydı tekrar seçilirdin. Antalya’daki 1 tane akrabam bile oy vermez. Muhittin Böcek hastanede yoğun bakımdayken yaptığın bu paylaşımdan sonra daha önce oy veren de vermez. Muhittin Böcek candır babadır. Onun o koca yüreği merhameti bize yeter” – Haber Merkezi 
TÜREL: KONU ÇARPITILDI
Tepkilerin artması üzerine Türel, bir açıklama metni yayınlayarak paylaşımının Böcek ile hiçbir ilgisinin olmadığını, konunun çarpıtıldığını belirtti. Türel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
“Kimse Muhittin Böcek’in sağlık sorunları üzerinden siyaset yapmasın. Bu yaklaşım Sayın Böcek’e yapılan en büyük haksızlıktır. Sosyal medyada Sayın Böcek ile hiç ilgisi olmayan eski ve yeni fotoğrafların gündem olduğu bir kampanyada Antalya’yı hatırlatmayı çarpıtmak, hizmet üretmeyen siyasi sapkınların marifetidir. 
Muhittin Böcek’e ilk geçmiş olsun temennisinden bulunan bir kişi olarak bir kez daha kendisine Allah’tan şifa diliyorum. Böcek’in sağlık sorunlarını siyasete alet edenleri de sağduyuya davet ediyorum” – Haber Merkezi