Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni (ALTİD) ziyaret etti. Demirtaş ziyarette ALTİD Başkanı Burhan Sili ve Başkan Yardımcısı Özkan Ünal ile Covid-19 salgınının turizme ektileri konusunda görüşme yaptı. Görüşmede, Covid-19 salgını nedeniyle Dünya ekonomisinin ciddi bir krizin eşiğine geldiğini, sürecin her alanda olduğu gibi turizm sektörü açısından da önemli sonuçlar doğuracağı ortaya çıktığını, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler birçok sektör gibi turizmi de durma noktasına getirdiğini,  Covid-19 salgını sonrasında tatil seçiminde sağlık ve hijyenin eskisinden daha fazla önem taşıyacağını ifade etti.
TESİSLER BELGELENDİRİLMEYE BAŞLANDI
Demirtaş, Türkiye’de turizm alanının açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde tüm sektör paydaşlarının katkılarıyla “Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı” hazırlandığını, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu belgelendirme programı sayesinde konaklama ve yeme-içme tesislerinin ayrı ayrı kriterler çerçevesinde uluslararası standartlarda denetleneceğini belirtti. Bu konu ile ilgili başvuru sonrasında belgeyi almaya hak kazanan turizm işletmelerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın web sitesinden duyurulduğunu, TSE’nin de bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlardan biri olarak tüm turizm işletmelerini “Sağlıklı Turizm Belgelendirmesi” konusunda belgelendirme faaliyetlerinde başladığını belirten Demirtaş, “ALTİD üyelerini ülkemizin milli belgelendirme kuruluşu olan TSE ile çalışmaya davet ediyoruz” dedi.  ALTİD Başkanı Sili, ziyaret için Demirtaş’a teşekkür etti. – 
‘BELGELİ TESİSLER ÖN PLANA ÇIKACAK’
Belgelendirme programının zorunlu olmadığını fakat kriterleri yerine getirerek "Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı" sertifikasını alan işletmelerin pazarlama ve güven konularında diğer kurumlardan bir adım önde olacağını vurgulayan Sili, “Tesislerde sergilenecek belge üzerinde bu belgenin hangi kurum tarafından verildiği bilgisi ve bir de karekod yer alacak. Tesis misafirleri bu karekod aracılığıyla işletmeye uygulanan denetlemenin raporuna ulaşacak ve bir nevi otokontrol sağlanacak. Bu şeffaf işlem aynı zamanda yerli ve yabancı misafirlerimizde huzur ve güven hissiyatını artıracak. Aynı zamanda işletmeler, yurt içi ve dışında güvenli konaklama tesisi arayışında olan misafirler için tercih sebebi olacak” dedi.