Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, Atatürk devrimlerini yaşatarak laik bilgi toplumu olma ve muasır medeniyet seviyesini aşma hedefine yeniden yönelmiş Türkiye’yi mutlaka yaratacaklarını söyledi. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle açıklama yapan Sirkeli, “Türkleri Asya steplerine sürmek ya da Anadolu’da yok etmek amacıyla yurdumuzu işgal eden emperyalistleri bozguna uğratıp, özgür insanların muasır medeniyet seviyesini aşmış müreffeh ülkesini yaratmak hedefiyle yola çıkan Mustafa Kemal Paşa ve Kemalist devrimciler, kurdukları yeni devletin adını 29 Ekim 1923 günü ilan ettiler: Türkiye Cumhuriyeti. Cumhuriyet, padişah kulu olan milyonları yurttaş kimliği ile kucakladı. Özgür bireyler haline getirdi. Hukuk devleti güvencesine ve fırsat eşitliğine kavuşturdu. Böylelikle Malatya Çırmıktılı banka memuru Mehmet Sadık’ın oğlu Turgut, İslamköylü Yahya Çavuş’un oğlu Süleyman, Afyonkarahisarlı öğretmen Ahmet Hamdi’nin oğlu Ahmet Necdet, Kayserili tornacı Ahmet Hamdi’nin oğlu Abdullah, Kasımpaşalı taka kaptanı Ahmet’in oğlu Recep Tayyip Cumhurbaşkanı olabildiler. Bazıları kutlanacak bir laik cumhuriyet bırakmama gayretini sürdürse de, cumhuriyetimizin 99. şeref yılını ulusça ve gururla kutlayacağız. Bugün önümüzdeki temel ödevin, Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden kazanmak olduğunun farkındayız. Bu ödevimizi yapacak, Atatürk devrimlerini yaşatarak laik bilgi toplumu olma ve muasır medeniyet seviyesini aşma hedefine yeniden yönelmiş Türkiye’yi mutlaka yaratacağız. 
“MÜCADELE AZİM VE İRADEMİZ ASLA BİTMEDİ”
Umutluyuz. 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basan Mustafa Kemal Paşa’nın sahip olduğundan daha güçlü bir ülkemiz, daha bilgili ve bilinçli bir insan kaynağımız olduğunu biliyoruz. ADD 33 yıllık deneyimi ile yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma mücadelesinin düşünsel önderliğini yürütmeye kararlı. Derneğimiz yolum Atatürk diyen herkese açık. Bu Cumhuriyet Atatürk'tür. 
Atatürksüz bir tarih, Atatürksüz bir Türkiye yaratmaya çalışanlara inat Atatürk’ün başlattığı aydınlanma devrimi yolunda anlatmaya, çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Cumhuriyetin tüm kazanımları tırpanlanmış olsa da emperyalizme ve onun gerici, bölücü işbirlikçilerine karşı, dünyada ilk ve tek emperyalizmi dize getiren liderin çocukları olarak mücadele azim ve irademiz asla bitmedi. ADD Alanya Şubesi olarak bizlere tam bağımsız ve çağdaş bir devlet armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silâh arkadaşlarını ve vatan topraklarını canları pahasına savunan tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” dedi. – Haber Merkezi