- KEMAL CENGİZ

5 Kasım Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde Eray Erdem 35, Bilal Gömeç 22, Tunahan Toksöz’ün listesi ise 12 meclis üyesi kazandı. Erdem ve Gömeç’in oylarının eşit çıktığı 5 komite üyesinin bulunduğu 7’nci komitede ise çekilen kura ile meclise girecek 2 isim Erdem ve Gömeç arasında paylaşıldı.

Alanya 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın ‘ALTSO Organ Seçimleri Sandık Kurulu Kura Tutanağı’nda da belirtildiği gibi Eray Erdem ve Bilal Gömeç’in listesinde asil komite üyesi adaylarının isminin yazılı olduğu 10 adet kâğıttan 5 adedi sıra ile çekildi.

Çekilen sıraya göre komite üyeleri şöyle belirlendi:

1.Maslak Takı Kuyumculuk (ERAY ERDEM)

2.Ömer Ali Baş-Omar Kuyumculuk (BİLAL GÖMEÇ)

3.Nazifoğlu Turizm Tic. ve San. AŞ. (BİLAL GÖMEÇ)

4.Fatma Esra Kocamenik –Platin Prens Kuyumculuk (ERAY ERDEM)

5.Aygün Güler – Güler Kuyumcu (BİLAL GÖMEÇ)

Belirlenen ve tutanaklara yansıyan bu sıralamaya göre ilk 2 ismin meclise gireceği belirtildi. Buna göre Eray Erdem’in listesinden Maslak Takı Kuyumculuk, Bilal Gömeç’in listesinden Omar Kuyumculuk meclis üyesi olarak belirlendi.

Ancak listelerde komite üyeleri adaylarının ‘meclis üyesi asil ve yedek’ bölümünde Eray Erdem’in listesinden kurada ilk sırada çıkan Maslak Takı Kuyumculuk’un bulunmaması kafaları karıştırdı. Bu nedenle Bilal Gömeç’in listesinden Omar Kuyumculuk ve Güler Kuyumculuk’un meclis üyesi olduğu ileri sürüldü.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından itirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu kuranın yenilenmesine karar verdi. İlçe Seçim Kurulu’nda aynı yöntemle çekilen kurada sonuç değişmedi ve yine 1 meclis üyesi Eray Erdem'in, 1 meclis üyesi de Bilal Gömeç'in oldu. Böylece iddialar ve belirsizlikler son bulmuş oldu! 7. komiteden meclise Erdem'in grubundan Veysi Aladağ, Gömeç'in grubundan Aygün Güler girdi! Eray Erdem 35, Bilal Gömeç 22, Tunahan Toksöz’ün listesi 12 meclis üyesi kazandığı kesinleşti.