‘Kukla Arkadaşlarım, Sihirli Pencere ve Ukulelem Elimde Bestem Dilimde’ adlı Türkiye ve Romanya ortaklı uluslararası eTwinning projeleri kapsamında düzenlenen ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği’ Romanya ve Türkiye'den davetliler ve öğrencilerin katılımıyla kutlandı.
“101 YIL ÖNCE ATILMIŞ SAF VE TEMİZ DUYGULARIN NETİCESİNDE OLDU”
Proje ortaklarından Sugözü Cemal Coşkun Ortaokulu Proje Yürütücüsü Okul Öncesi Öğretmeni Özlem Esen Yılmaz koordinatörlüğünde, Okul Müdürü Hakan Andaç, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de düzenlenen etkinliğe katıldı. İl Milli Eğitim Er, tüm dünya çocuklarının ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Er, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günde, Romanya ve Türkiye'den eğitimcilerin, öğrencilerin bir araya gelmesi belki de 101 yıl önce atılmış olan saf ve temiz duyguların neticesinde oldu. Bu projeler dünya barışına katkı sağlıyor. Bunlar kültürlerin birbirlerini tanıması ve varsa önyargıların yıkılması açısından önem arz ediyor. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu tür projeleri önemsiyoruz. Projeye emek veren herkese teşekkür ederim” dedi. 
“BUGÜNÜN ÇOCUKLARI YARININ GELECEĞİ”
Romanya Eğitim Müfettişi Nicoleta Savu da, proje iş birliğinden memnun olduğunu ve Türk eğitimcilerine hayranlık duyduğunu belirtti. Savu, bugünün çocuklarının yarının geleceği olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim