Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 86. yıl dönümü kutlandı. Kızılkule önündeki Atatürk heykeli önünde düzenlenen törene Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Atatürk Heykeli'ne Kaymakam Ürkmezer ve Başkan Yücel tarafından çelenk sunumu ile başlayan tören programı saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 
"ALANYA'NIN TÜRK YURDU KALMASI İÇİN ÇALIŞTILAR"
Ardından günün anlam ve önemine dair konuşma yapan öğretmen Yıldırım Güzel, "1221 yılında Alaaddin Keykubat döneminden itibaren bu güzel beldenin insanları burasının Türk yurdu kalabilmesi için elinden geleni yapmıştır. Mustafa Kemal Atatürk bir taraftan ülke meselelerini görmek ve çözümler üretmek için Anadolu'daki şehirleri ziyaret ediyordu. Atatürk'ün ziyareti de siyasi ve askeri sebeplerle olmuştu. Mussolini'nin yayılmacı tavrı endişe yaratıyordu. Mussolini, Akdeniz'den 'Bizim deniz' diye bahsediyor, diğer ülkeler buna ses çıkaramıyordu. Atatürk'ün bu ziyareti kimseye verilecek toprağımız olmadığına cevap niteliğinde olacaktı. Atatürk, Alanya'ya geldiğinde ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Alanyalılar daha sonra çektikleri telgrafta ziyaretin kısa olması sebebiyle üzüntülerini iletti" dedi. 
"HER YATIRIM, HER HİZMET ATA’MIZIN HATIRINA BİR SAYGI”
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın 800 yıl önce fethederek topraklarına kattığı Alanya Selçuklu’ya başkentlik yapmış, Osmanlı’nın önem verdiği bir liman kenti olmuştur. Tarihte her zaman kıymet gören, stratejik bir öneme sahip olan Alanya 18 Şubat 1935 tarihinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün teşrifleriyle değerine değer kattı. Ulu Önder’in Alanya’ya hayat kattığı gün olan 18 Şubat’ı hepimiz coşku ve sevinçle adeta bayram havasında kutluyoruz. Atatürk’ün Alanya için tespitleri tanımları o günden bu güne yerel yöneticiler olarak bizlere yol gösterici olmuştur. Şehrimizin geçmişten bu güne sahip olduğu değerlerinin kazanımlarını korumak, yaşatmak ve daha yükseğe taşımak için hep birlikte çalışıyoruz. Şehrimize yaptığımız her yatırımı, her hizmeti Ata’mızın hatırına bir saygı, şükran kabul ediyoruz. Atatürk’ün çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için gösterdiği hedeflere birlikte yürüyeceğiz. El ele gönül gönüle daha yükseğe tırmandıracağız. Ata’mızı eserlerimizde yaşatmak için daha çok gayret göstereceğiz. Ulu Önder Atatürk'ün bizlere gösterdiği yolda azim ve kararlılıkla asla umutsuzluğa düşmeden ilerleyeceğiz” diye konuştu. Öğrencilerin şiirler okumasıyla süren programı halk oyunları ile sona erdi. – Erkan Uysal

Editör: TE Bilisim