Alanya Sanat Kurumu (ALSAK) tarafından düzenlenen toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın el sanatlarına yönelik destekleri anlatıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) düzenlenen toplantıya ALSAK Başkanı Şafak Kuru ile üyeler ve davetliler katıldı. Toplantıda önce konuşan Şafak Kuru, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’inin 1 0cak’ta yürürlüğe girdiğini söyledi. Kuru, yayımlanan tebliğden çoğu kimsenin haberi olmadığını belirtti. 
“MALİYETİN YÜZDE 50’Sİ DEVLETTEN”
Tebliğ ve desteklemeler hakkında katılımcılara bilgiler veren ALSAK Sanat Danışmanı Ozan Öztaş da, “El sanatlarının gelişmesi ve işinizi geliştirmeye yönelik aklınızda bir proje varsa devlet bu konuda sizlere hibe verecek. Hibe kapsamında proje için toplam geçerli olacak maliyetin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanacak. Proje için başvuru tarihi 20 Şubat’a kadar geçerli. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sitesinde başvuru formu var. Bunu doldurduktan sonra gerekli belgelerle başvurunuzu internet üzerinden yapabilirsiniz. Kamu görevlileri kapsam dışında tutuluyor. Yaptığınız el sanatlarıyla ilgili makine, teçhizat ihtiyacınız olabilir. Bu konuda destekten faydalanabilirsiniz. Projenin limitleri var. Proje limitleri 20-500 bin TL arasında olacak. El sanatları kapsamında metal işi, ahşap işi, cam eşya üretimi, hattatlık, kağıt sanatları, semer yapımı, müzik aletleri yapımı gibi birçok dalı var. Tebliğde adım adım nelerin yapılacağına dair detaylar var” diye konuştu.
“KADINLARA YÖNELİK VERGİ MUAFİYETİ BAŞLADI” 
Bir katılımcının proje yapmayı bilmeyenlerin kime başvuru yapacağı ile ilgili sorusuna cevap veren ALSAK Medya Sorumlusu Tuncay Çoşkun ise, “Tarım ve Orman müdürlüklerinin belirlediği proje danışmanları var. İsterseniz bu danışmanlara başvurabilirsiniz ya da kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda 2021 yılında evde el sanatları faaliyetleri yapan kadınlara yönelik E-Ticaret’te de vergi muafiyeti başladı. Evinizde ürettiğiniz ürünleri E-Ticaret üzerinden satışa sunabilirsiniz. Bu konuda yıllık satışınız 200 bin lirayı geçmemeli. Bu konuda kadın ve genç girişimciler öncelikli tutuluyor” ifadelerini kullandı.  (Erkan Uysal)