Alanya Otelciler, Pansiyoncular, Lokantacılar, Kafeteryacılar ve Turistik Eşya Satıcıları Esnaf Odası’nın genel kurulu başladı. Mevcut başkan Hüseyin Değirmenci'nin tek aday olduğu genel kurul saat 10.00'da Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) başladı. Genel kurula AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Durusoy ile diğer oda başkanları ve üyeleri katıldı.  
Başkanlık divanın oluşturulması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sürdü. Ardından yönetim ve denetim kurulları raporları ile 2018-2021 yılları arası bilanço gelir gider hesapları okundu. Daha sonra bilanço gelir gider hesapları ile yönetim ve denetim kurulu raporları ibra  edilerek oy birliği ile kabul edildi. 2022-2023-2024-2025 yılları tahmini bütçesinin  belirlenmesinin ardından odanın iktisadi işletmesinin devam ettirilmesi ya da feshedilmesi ile federasyon kurmak veya kurulan federasyona katılmak için yönetim kuruluna yetki verilmesi oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Değirmenci, katılımcılara teşekkür etti. Değirmenci, "2018'de bu görev yine siz verdiniz. 2016'da Rus uçağının düşmesiyle biraz sorunlu bir sezon yaşamıştık. 2020 yılında daha çok kazanacakken pandemi nedeniyle sıkıntılar yaşandı. 2020 yılı çok sıkıntılı geçti. Dükkanlarımızı açtık kapattık. Son bir buçuk aydaki dolar kurundaki artışlar bizi biraz etkiledi.İnşallah ocak ayı sonunda bunu da atlatacağız. Sizler gibi büyük bir ailenin ferdi olmaktan ve her platformda temsil etmekten çok büyük gurur duyuyorum" dedi. 
"ÇOK UYUMLU ÇALIŞTIK"
Sili, "Değirmenci ile çok uyumlu çalıştık. Değirmenci çok güzel çalışmalara imza attı. 27 tüm konaklama işletmeleri Haziran'a kadar basit usulde belge almak zorunda. Bu belgeyi almazsa sıkıntılar yaşayacak" diye konuştu. Dilek ve temennilerin adından seçime geçildi. Seçimde Değirmenci tekrar güven tazeleyecek.