Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) eski Rektörü Ahmet Pınarbaşı’nın oğlu Taha Furkan Pınarbaşı, Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster programının yarışmacısı oldu. 
Babasının eğitim kariyeri için gittiği ABD’de doğan 23 yaşındaki Taha Pınarbaşı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğunu ve yarışmaya Alanya’da bulunan kız kardeşinin ısrarı üzerine katıldığını söyledi. Yarışmada ödül kazanması durumunda bu parayı eğitim hayatı için kullanacağını söyleyen Pınarbaşı, ilk hedefinin 15 bin TL’lik ikinci barajı aşmak olduğunu belirtti.
İlk 3 soruyu hızlı bir şekilde cevaplandıran Pınarbaşı, “Hangi ilin valiliğinin internet sitesinde ‘İncir’ başlıklı bir sayfa bulunmaktadır?” sorusunda uzmana danıştı. Uzmanın desteği ile ‘Aydın’ olan doğru cevabı seçen Taha Pınarbaşı, sesli soru olan 5’inci soruda ise telefonla joker hakkını kullanarak babası Ahmet Pınarbaşı’nı aradı. “Akşam oldu hüzünlendim ben yine adlı şarkıda hangisine ‘Hasret kaldım’ denir?” sorusuna babasına güvenerek ‘Gözlerinin rengine’ doğru şıkkı seçen Taha Pınarbaşı, bir sonraki soruda ise elendi. 
“Susam Sokağı’ndaki şarkıya göre ‘tırtıllar asla, asla, asla’ ne yapmaz” şeklindeki soruda yüzde 50 joker hakkını kullanan Pınarbaşı iki seçenek arasında ‘Kahverengi bot giymez’ yerine ‘Kelebeğe dönüşmez’ yanlış cevabını vererek sadece 1000 TL ödül ile yarışmadan ayrıldı.

img-20200520-wa0006.jpg