Fatma Ergün Çomruk mesajında geçmişten bugüne her alanda kadının rol üstlendiğine ve kadınların karşılaştıkları engellere ve engellerin aşılması için üretilen çözümlere dikkati çekti. Çomruk, “Tüm bu zorluklara üretilmekte olan reel çözüm önerilerine dâhil olarak, hep birlikte ülkemizin gelecekteki yerini güçlendirmek için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Alanya’da Şehitlik Anıtı’nın temeli atılıyor  Alanya’da Şehitlik Anıtı’nın temeli atılıyor 

 ‘KADINLAR DEPREMZEDELERE YARDIM ETTİ’
MÜSİAD üyesi kadınların depremzedelere yardım ettiklerini vurgulayan Fatma Ergüm Çomruk, “İnsanlık tarihi boyunca tüm medeniyetlerin inşasında önemli bir rol üstlenen kadın, toplumun bel kemiğidir. Anadolu’da kadının mukaddes yeri, bugün modern toplumda elde edilen haklar ile güçlenmektedir. Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi sebebiyle buruk bir Kadınlar Günü’nü karşılıyoruz. AFAD verilerine göre 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. İlk depremin üzerinden bir ay geçti. Bizlerde MÜSİAD üyesi kadın üyelerimiz ile elimizden geldiğince deprem bölgesine yardım ulaştırmaya gayret ettik ve edeceğiz. Kadınlara yönelik hijyen paketleri hazırlayıp gönderdik. Genel Merkezimiz ve Alanya şubemiz koordinesinde düzenlenen yardımlara eşlik ettik” şeklinde konuştu.
‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ KADINLARDA’
Kadınların karşılaştıkları engellerin çözümlerini yine kadınların üreteceğine değinen Çomruk, “Toplumumuzun her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu zor bir dönemden geçiyoruz.  Bizler iş hayatında aktif olan kadınlar olarak, kadınlarımızın iş yaşamında karşılaştıkları zorlukları, toplumsal işleyiş içerisinde karşılarına çıkan engelleri yakından gözlemliyoruz. Tüm bu zorluklara üretilmekte olan reel çözüm önerilerine dâhil olarak, hep birlikte ülkemizin gelecekteki yerini güçlendirmek için çalışıyoruz. Çünkü, fikir ve uygulama aşamasında kadınların dışında kaldığı hiçbir çözümün sonuca ulaşamayacağını biliyoruz. Günümüzde kadınların iş hayatı, sosyal hayat ve aile yaşamında maruz kaldığı şiddeti sonlandırmak için, devletimizin uygulamalarına bizler de kadınlar olarak katılmalı, çözümün birer parçası olabilmek için çabalamalıyız. Bizler, üzerimize düşen büyük sorumluluğun bilinciyle, yalnızca iş hayatında kendi işlerimizi ilerletmek için değil, içinde yaşadığımız toplumda kadının yerini her daim ileri taşımak için çabalıyoruz” diye konuştu.
 ‘BÜTÜN KADINLARIN HAKLARI İÇİN ÇABALIYORUZ’
Sadece kentteki kadınlar için değil kırsaldaki kadınların hakları için de çaba harcadıklarını söyleyen Çomruk,” Ülkemizde kadınlar, gerek kırsalda gerekse kentlerdeki çalışma hayatında yer almak için büyük fedakârlık göstererek önemli çaba sarf ediyor. İş yaşamında aktif olarak var olan kadınlarımızın haklarını savunurken; tarım alanında ya da evde çalışarak aile bütçesine katkı sunan ve farklı nedenlerle çalışma hayatına dâhil olmayan kadınlarımızın da, sosyal güvencesi başta olmak üzere tüm haklarının temin edilmesi gerekmektedir. Tüm bu çabalar neticesinde, öncelikle deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalan yakınlarına sabır diliyoruz.  Bugünün, tüm bu kazanımların edinilmesi yolunda farkındalık oluşturması temennisiyle, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” dedi.