Her sene Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü kapsamında,  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şube Başkanı Mimar Fatma Ergün Çomruk, mimarlar gününü kutlamak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“ Mimar, her binada bir halkın hikayesini anlatır: arzularını, hayallerini ve geleneklerini. Tarihsel zamanın tuğlalarda ebedileştirilmesidir, bugünden geleceğe bir miras.” Diyen Çomruk, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “ Mimarlık çok çalışma gerektirir, ancak her şeyden önce duyarlılık gerektirir. Ülkemizin ve dünyanın her köşesini ortaya koydukları eserlerle adeta ilmek ilmek dokuyan, ülkenin mimari kimliğini nakşeden, mimari eserlerle milletin kültürel dokusunu kayıt altına alan mimarlarımıza çok şey borçluyuz.  Çok kültürlülüğün, tarihi ve doğal çevrenin, kent dokusunun korunması, kültürler arası saygınlığın korunması ve yaşatılması, yapılan eserlerin gelecekte unutulmaz bir eser ve marka olması için mimarlarımıza büyük görevler düşmektedir. 

ŞEHİR KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN EN BÜYÜK GÜÇMimarinin şehir kültürünü yansıtan en büyük güç olduğunu, tarihi ve doğal çevrenin, kent dokusunun korunması, kültürler arası saygınlığın korunması ve yaşatılması adına yapılan eserlerin önemi büyüktür. Tarihle bağlarımızı koruyup, geçmişin güzelliklerini geleceğe aktaran mimarlarımızın önderliğinde daha iyi bir vatan, daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek en büyük temennimizdir. Mimarlığın dünya ve insanlık için öneminin bir kez daha algılandığı bugünde, çalışmalarında başarılar diliyorum.

BAŞARI DİLEKLERİ

 Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan, dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımızdır. Kıymetli Üstadımız Mimar Sinan’ın ve mimarlık bilincinin öneminin bir kez daha algılandığı bugünde işi başında görev yapan mimarlarımız başta olmak üzere tüm mimarlarımıza başarılar diliyorum, Dünya Mimarlar Günü kutlu olsun.”