1-7 Mart tarihleri arasını kapsayan ‘Muhasebe Haftası’ kutlamaları Alanya’da da başladı. Kutlamalar kapsamında Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere Odası (ALSMO) Başkanı Kerim Gökçeoğlu ile odanın üyeleri katıldı. Çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından konuşma yapan ALSMO Başkanı Kerim Gökçeoğlu, mali müşavirlerin pandeminin zor şartlarında, görevi başında işletmeler ve ülkeye hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.
 
“MALİ MÜŞAVİRLER SORUMLULUKLARINI BAŞARIYLA YERİNE GETİRDİ”
Hem işletmelerin varlıklarını koruyabilmeleri hem kamu finansmanının sağlanması açısından, kamu ile işletmeler arasında köprü görevi gören mali müşavirlerin üstlenmiş oldukları sorumlulukları başarıyla yerine getirdiklerini vurgulayan Gökçeoğlu, "Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmeli. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunuyor” dedi.  

“ŞEFFAF, KOLAY ANLAŞILIR BİR VERGİ SİSTEMİ OLMALI”
Yaşadıkları ve çözülmesini talep ettiği biriken çok sayıda sorunları olduğunu ifade eden Gökçeoğlu, bu sorun ve sıkıntıların diyalogla ve iş birliği içinde çözülmesi gerektiği görüşünde olduklarını söyledi. Gökçeoğlu, “Ülkemizin şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Bu kapsamda yapılacak kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretine devam edeceğiz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır" diye konuştu. – Haber Merkezi