Hafta içi her sabah FOX TV’deki programında gündemdeki haberlerin yanı sıra ulusal ve yerel gazete manşetlerine de yer veren İsmail Küçükkaya, Gerçek Alanya’nın bugünkü ‘Sezon öncesi mavi olalım’ manşetini de gündeme taşıdı. Küçükkaya, “Alanya turizm esnafı da zor durumda. Oralara da dikkat çekmek istiyoruz” dedi. 
ALANYA’DA MAVİ SEFERBERLİĞİ 
Korona virüs risk haritasında Antalya’nın ikinci kategorideki turuncu renk olmasından dolayı turizm sezonu öncesi Alanya’da düşük riski gösteren mavi renk seferberliği başladı. 
Normalleşme kararının açıklanmasının ardından konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, tam normalleşme için tedbirleri iki katına çıkarma çağrısı yaparak turizm sezonu öncesi Alanya’nın renginin düşük riski gösteren mavi olması gerektiğini söylerken AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve oda başkanlarını ziyaret eden Kaymakam Fatih Ürkmezer de tedbirlerin önemine değinmişti. 
YÜZDE 50 NORMALLEŞME 
Alanya’da açıklanan normalleşme kararları kapsamında cumartesi günü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Pazar günü ise sokağa çıkma yasağı devam edecek. Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler de 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürmeye başladı.  Okul öncesi ve ilkokulun ardından 8. ve 12. sınıflar da ders başı yaptı.