Kamuoyunda ‘Maskeli Şebnem’ olarak bilinen ve 2 sene önce lösemi nedeniyle vefat eden AHEP Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şebnem Köseoğlu anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kızılay tarafından Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şebnem Köseoğlu anısına kan ve kök hücre bağışları kabul edildi. AHEP Üniversitesi ve Kızılay iş birliği ile üniversitenin yanında bulunan Şebnem Köseoğlu Parkı’nda kan ve kök hücre bağışı kampanyası ile vatandaşların bağışları kabul edildi.
“ALANYA’DA GÖNÜLLÜ KAHRAMANLARIMIZ VAR”
Kızılay Antalya Kan Merkezi Müdürü Dr. Okan Erdoğan, Alanya’da yaşayanlardan kampanyaya yoğun ilgi gösterilmesini beklediklerini söyledi. Erdoğan, “Hayat kurtarma adına yapılacak küçük bir zaman ayırarak birçok insanın hayatına dokunmalarını istiyoruz. Buraya gelen ve daha öncesinde kan veren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Antalya’da bağışlar iyi durumda ama neticede kan kullanımı sürekli devam ettiği ve kanın belli bir saklama süresi olduğu için daimi bir ihtiyacımız. Bu nedenle düzenli kan bağışı yapan veya yapmayı erteleyen vatandaşların kan bağışı yapmalarını ve hastanede bekleyen insanların acılarını dindirmelerini isteriz. Bunu süreklilik haline getirmek lazım. Kan bağışçılığı tek seferlik değil. Kan bağışçılığının farkı düzenli ve gönüllü olunması. Alanya’da, Antalya’nın diğer ilçelerinde gönüllü kahramanlarımız var” dedi.


“SENEYE DE AYNI KAMPANYAYI PLANLIYORUZ”
Gelecek yıl da aynı kampanyayı düzenleyip düzenlemeyecekleri sorulan Erdoğan, “Seneye de planlıyoruz. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Hem Şebnem Köseoğlu’nun adını yaşatmak hem de burada yapılan işlemin nasıl fayda sağladığını anlatmak adına güzel bir organizasyon olacak. Bu konuda Köseoğlu’nun babası Serdar Köseoğlu da bize önayak olarak yolu açtı. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  
“KANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLADIK”
Baba Serdar Köseoğlu da, “Daha önce kızım, AHEP Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yaparken bu organizasyonları yapıyordu. Kanın ne kadar ihtiyaç olduğunu biz kızımın hastalığı sürecinde yaşadık. Burada kampanyayı her yıl geleneksel olarak düzenleyeceğiz. Bu sene ikincisini düzenliyoruz. Alanya halkının bu gibi organizasyonlar konusunda duyarlı olmasını rica ediyorum. Zamanında biz kanın ve kök hücrenin ne kadar önemli olduğunu anladık. Dolayısıyla tüm halkımızın desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal