Vekâleten kurban ibadetini yerine getirmek isteyenlerin en çok merak ettiği sorulara dair yanıtlar:

LÖSEV vekâleten kurban kesiyor mu?
LÖSEV olarak 14 yıldır sizin için et kombinalarına gidiyor, vekâleten kurban kesimi yaptırıyor, etini lösemili ve kanserli çocuklarımıza, ailelerine ve yetişkin kanser hastalarına dağıtıyoruz. Sözel ya da yazılı verebileceğiniz vekâlet, kurban ibadeti için yeterlidir. Kesimler kurbanlık vasfına haiz küçükbaş veya büyükbaş olarak en modern kesimhanelerde, dini esaslara uygun şekilde Kurban Bayramı’nın ilk üç gününde yerine getirilirken kurbanın eti, derisi ve tüm organları da değerlendirilmektedir.

Adak kurbanı kesiyor musunuz?
Adak kurbanlarınızı bayramdan bir gün önce olan, Arife günü, dini vecibelere uygun şekilde kestiriyor ve etini aynı yöntemle 12 ay boyunca taze et ve et ürünleri olarak lösemili ve kanserli çocuklarımıza ve ailelerine dağıtıyoruz. Öte yandan tüm yıl içinde de adak bağışlarınızı kabul ediyor, etini dağıtıyoruz.

Vekâleten kurban ibadeti olur mu?
Diyanet İşleri Başkanlığı Yüce Allah’a yakınlaşmak amacıyla gerçekleşen kurban ibadetlerinin mali bir ibadet olduğu için vekâleten yapılabileceğine dair cevaz veriyor ve “Dinimiz gereğince kurbanın rüknü; kurban kesilerek kanın akıtılmasıdır” şeklinde açıklıyor.

Dini vecibelere uyuluyor, kan akıtılıyor mu?
Dinimizin emrettiği şekilde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esaslarına uygun kesimler yapılıyor. Vasıflarına uygun kurbanlıkları, din görevlisi, veteriner hekim, noter yetkilisi, kalite güvence sorumlusu, kasap ve et sorumlularından oluşan bir ekip huzurunda dini vecibelere uyarak, isimlerinizi tek tek okuyarak ve kan akıtarak kesiyor, ibadetinizi vekâleten gerçekleştiriyoruz.

Bağışım sonrası bilgilendirme yapacak mısınız?
Bağışınıza dair sizinle bağışı aldıktan ve eğer bağışınız vekâleten kurban kesimi ise kesimi gerçekleştirdikten sonra en az iki kere iletişime geçiyoruz. Bu sebeple bağış yaparken posta adreslerinizi, telefon numaralarınızı, e-posta ve sosyal medya bilgilerinizi doldurmanızı ya da güncellemenizi mutlaka rica ediyoruz. – Haber Merkezi