Alanya’da pandemi döneminde işsiz kalan sanatçılar Mehmet Acar ile Birgül Terzi sıkıntılarını dile getirdi. Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçildiğini ve şu anda sanatçıların inşaatlarda çalıştığını belirten Mehmet Acar, “Sanatçılar, müzisyenler seralarda çalışıyor. Bugüne kadar müzik dışında hiçbir şey yapmayan biri olarak pazarlamacılık yapıyorum. Temizlik ürünleri satıyorum. O kadar zor dönemden geçiyoruz ki bunu yapmasak aç kalacağız. Şu anda bunu yapamayıp aç olan çok sayıda dostlarımız var. Belki ekonomik olarak çok iyi bir ülke olmayabiliriz ama hep destek bekledim. Avrupa’da sanatçılara destekler var. O yüzden ben yalnız kaldığımızı düşünüyorum.  Son 3 aydır sanatçı olduğunu ibraz eden müzisyenlere biner lira yardım yapılıyor. Şu anda böyle bir durumdayız. Bin lira nereye yetebilir?” dedi.
“İKİMİZ MÜCADELE ETTİK”
Alanya’da yaklaşık 200 sanatçı bulunduğunu açıklayan Birgül Terzi de pandemi başında sanatçıların sesini duyurmak için bir oluşum konusunu Acar ile değerlendirdiklerini dile getirdi. Terzi, “Biz nereye gitsek, ‘Derneğiniz var mı’ dendi. Elimizde bir liste var. Hepsine mesaj atıldı. Gelin, bir dernek açalım. Sesimizi duyuralım dedik. Benim ve Acar’ın gitmesiyle olmuyor. Biz ikimiz mücadele ettik. Birkaç sanatçı arkadaşımız destek oldu ama sadece biz ikimiz mücadele ediyormuşuz gibi algılandı” diye konuştu.  
“HERKES BİR MÜZİSYENE DOKUNABİLİRSE BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ”
İyi günlerde yanlarında olanların ellerini vicdanlarına koymalarını isteyen Acar, zor durumda olan herkesin bir müzisyene dokunmasını talep etti. Acar, “Karınca kararınca, ben çok büyük paralarla yardım edilsin demiyorum. Eğer herkes bir müzisyene dokunabilirse bu süreci bir şekilde atlatacağız. Atlattıktan sonra yine zaten güzel günler bizi bekliyor. Çoğu sanatçının sosyal güvencesi, sağlık güvencesi yok. Bir derneğe bağlı olmayışımız bütün bunlardan mahrum kalmamıza neden oluyor” dedi. Kendilerine ne yapacağız, ne edeceğiz, kiramızı nasıl ödeyeceğiz şeklinde çok sayıda mesaj geldiğini ifade eden Terzi kimsenin harekete geçmediğini belirtti. 
“ÇOK KÖTÜ DURUMDALAR AMA AÇIKLAMIYORLAR”
Sanatçıların çok duygusal ve gururlu bir yapıya sahip olduğunu ancak bunları şarkıları dışında dışa vuramadıklarını aktaran Acar da, telefonu ve elektriği kesilen, çocuğuna bez alamayacak kadar durumu kötü durumda olan sanatçıların durumlarını sosyal medyada bile açıklamayan sanatçılar bulunduğunu kaydetti. Acar, “Beni arıyorlar. Son 7-8 aydır kendimi çok kötü hissediyorum. Bir şeyler yapmak istiyorum. Terzi ile kaymakamlığa gittik. Çok zor durumda olan 10-15 müzisyen var. Onlar için bir yardım konseri düzenleyelim dedik. Onlar da haklı olarak genelgeye takıldılar” diye konuştu.   
“110’A YAKIN MÜZİSYEN İNTİHAR ETTİ”
Yetkililere seslenen Terzi de, “Biz ne yapacağız? Bize bir yol göstersinler. Nasıl kiramızı, elektriğimizi ödeyeceğiz? Akşam eve geldiğimizde çocuğumuz elimize baktığımızda ona vereceğiz? Bize bir şey söylesinler. İş imkanı sağlasınlar” ifadelerini kullandı. Acar ise, pandeminin başlamasından bu yana 110’a yakın müzisyenin intihar ettiğini vurgulayarak, çok sayıda müzisyenin enstrümanlarını sattığını dile getirdi. Acar, müzisyenlerin korona virüsten ölmezlerse açlıktan ölmeye terk edildiğini söyledi. – Erkan Uysal