108 TAŞINMAZ 55 MİLYON 377 BİN TL

Korona virüs salgını nedeniyle davaların ve mahkemelerin ertelenme süreci 16 Haziran 2020 itibariyle sona erdi. Haziran ayında başlayan normalleşme adımı ile beraber 16 Haziran sonrası adliyelerde dava, duruşma, mahkemeler ve icralar yeniden işlemlere başladı. İcra işlemlerinin yeniden başlaması ile Alanya’da icradan satılık ilanları d a artış gösterdi. Alanya’da 16 Haziran’dan bugüne kadar farklı vasıflarda toplam 108 taşınmazın icradan satılacağı ilan edildi. İcralık taşınmazlar arasında daire ve tarlada yoğunluk gözlenirken dükkân, ofis, bahçe, sera, apart otel de listede yer alıyor.  İcraların toplam değeri 55 milyon 377 bin TL’ye ulaşıyor.

İKİ DEFA ERTELENMİŞTİ

22 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile korona virüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, nafaka dışında tüm icra ve iflas takipleri 30 Nisan tarihine kadar durdurulmuş, bu süre daha sonra 15 Haziran’a kadar uzatılmıştı. Salgın döneminde iş yapamamaktan dolayı var olma mücadelesi veren esnaf ve diğer iş sahipleri için icra işlemlerinin 15 Haziran’a kadar uzatılması da yeterli olmadı. Virüs nedeniyle turizmdeki durgunlukla borçlarını ödeyemeyen esnaf icralarla daha zor durumda kalacak.

ESNAF ODALARI DURDURULSUN DİYOR

Esnaf odalarının başkanları esnafın yok olmaması için nakdi ve kira gibi yeni ekonomik yardım paketinin hazırlanmasını isterken çek ve senet ödemeleri için koşulsuz, faizsiz kredi sağlanması, ödenemeyen çek ve senetlerden dolayı esnafın sicilinin bozulmaması, turizm esnafına yönelik çek ve senetlerin bir yıl ötelenmesi, icra dairelerinin bu esnafa işlem yapmaması yönünde gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etmişti. Taleplere karşılık bulamayan esnaf icralarla kara kara düşünüyor.

EN ÇOK İCRA MAHMUTLAR’DA

Alanya’nın 102 mahallesinden 32’sinde icra bulunuyor. Daire, villa, arsadan oluşan 15 taşınmazla Mahmutlar listesinin başına yer alırken onu 10 taşınmaz ile Oba takip ediyor. Avsallar’da 9, Saray ve Kayabaşı’nda 8’er, Cikcilli ve Şekerhane’de 6’şar, Türkler’de 5, Yeşilöz’de 4, Kargıcak, Konaklı, Hacet, Sugözü, Yaylalı’da 3’er,  Kestel, Güllerpınarı, Güzelbağ, Bektaş’ta 2’şer, geriye kalan 14 mahallede de 1’er taşınmaz icralık. İcralıkların satışı için Ağustos ayında Alanya Adalet Sarayı Mezat Salonu’nda açık artırmalar başlayacak. – Kemal Cengiz – Özel Haber