ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i oda binasında ziyaret eden muhtarlar adına konuşan Karamanlar Mahallesi Muhtarı Hayri Er, kendilerine verilen destek nedeniyle teşekkür etti. Er, “Muhtemelen 2019 Eylül-Ekim sıralarında biz batı bölgesi muhtarları olarak 7-8 muhtarla birlikte Şahin’i ziyaret etmiştik. Konaklı’ya noter kazandırılmasıyla ilgili müracaatta bulunduk. Zaten müracaatın olduğunu biliyorduk. Kısa sürede noter talebinin onaylanacağını bilmiyorduk. En az bir sene bekleriz daha düşünüyordum. Ben imza toplamaya çıktığım zaman ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman dosyayı hazırlamış ve benden imzaları istedi. Akman benden daha hızlı, özverili bir çalışma yaptı. Ben bir kırsal mahalle muhtarıyım. Konaklı Mahallesi noter için elverişli. Kapasitesi de var. Belki Konaklı’ya kazandırılacak noter Alanya’da bir numara olacak diye tahmin ediyorum. Bu sürecin ivedi bir şekilde devam etmesi için batı bölgesi muhtarları olarak hazırız” dedi.
“ÖZVERİLİ ÇALIŞMASI VAR”
Konaklı Mahalle Muhtarı Mustafa Arınç ise, “Noter onaylandı. Şahin’in kongre merkezi için özverili çalışması var. Bunları da takdir ediyoruz. Bir sorunumuz olduğu zaman Şahin’e gidip anlatıyoruz. Bize yardımcı oluyor” diye konuştu.
“ŞAHİN’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İncekum Mahalle Muhtarı Orhan Baysal da, “Alanya’nın batısına yapılan her hizmet ve yatırım için kurum ve kuruluşlara ve bu dönem için Şahin’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“BÖLGEMİZİN KALKINMASI İÇİN YAPMAMIZ LAZIM”
Şahin de, “2018’deki seçim öncesi Alanya’nın ihtiyaçlarını biliyorduk. 4 buçuk yıllık süreçte elimizden geldiği kadar çalışarak gayret gösterdik. İkinci dönem aday olacağımız zaman bu ihtiyaçlar doğrultusunda başta Konaklı ve Mahmutlar mahallelerimize noter getirmek için söz vermiştik. Çünkü ihtiyaç. İnsanlar noter ihtiyacı için Okurcalar, İncekum, Avsallar, Türkler, Payallar ve Konaklı’dan kalkıp Alanya’ya geliyordu. Bu hem ekonomik kayıp hem de zaman kaybı. Bununla ilgili Mahmutlar ve Konaklı’ya girişimimiz olmuştu. Mahmutlar’a onaylanmıştı. Konaklı’ya da reddedilmemişti. Okurcalar’dan bu tarafa baktığımız zaman Alanya’nın yarısından fazla yatak sayısı batı bölgesinde. İlk Mahmutlar’ı öngörmüşler. Mahmutlar’ın 45 bin yatak sayısı var. Bunu sağladık. Kumluca Noteri Eyüp Baysal oraya atandı. Ay sonuna kadar noter Mahmutlar’da açılmış olacak. Bu süreçte Konaklı’ya en kısa zamanda noteri açmış olacağız. Konaklı’ya Yabancı Diller Okulu sözümüz vardı. Konaklı Kongre Merkezi’nin Yabancı Diller Okulu ve Diş Hekimliği’ne çevrilmesi için imzaladık. En kısa zamanda bunu da inşa edeceğiz. Bölgemizin kalkınması için bunları yapmamız lazım” dedi.