Kadın Haklarını Koruma Derneği (KHKD) Alanya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu’ndaki genel kurula dernek yönetimi ve üyeler katıldı. Divan oluşturulması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü.

Alanya’nın beş mahallesinde bakım onarım çalışması yapıldı Alanya’nın beş mahallesinde bakım onarım çalışması yapıldı

Genel kurulda açılış konuşmasını yapan KHKD Alanya Şube Başkanı Halime Şenli, kadının özgür olmadan toplumun özgür olamayacağını söyledi. Şenli, “Kadın sosyal, ekonomik açıdan güçlü olmadıkça toplum güçlü olmaz. Ülkemizde özellikle son 2-3 yılda toplumsal mücadele oldukça geriledi. İnsanlar ses çıkarmaya, tepkilerini dile getirmeye korkuyor. En küçük tepkisini ortaya koyan çok şiddetli baskıya maruz kalıyor. Kadınlar susmadı, susmuyor, biat etmiyor. İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasına Alanya’da da tepkimizi gösterdik. Eylemler yaptık. KHKD Genel Merkezi adına dava açtık. Dava reddedildi. Derneğimizi ilk kurduğumuzda önümüzde yerel seçimler vardı. Belediyelere yönelik rapor hazırladık. Alanya Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun acil yardım hattı protokolünü imzaladık. Alanya Belediyesi bize verdiği sözü tuttu. Aile ve Kadın Dayanışma Merkezi açtı. Birlikte çalışıyoruz. Kadının hakları kadının insan hakları. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hep birlikte mücadele edersek kazanırız. Arkadaşlarımın çok tepkisine rağmen bu dönem yönetim kurulunda görev almayacağım. Çok yoruldum. Başka görevlerim de var Hepsine yetişemiyorum. Kadın mücadelesini Hayatın her alanında hep birlikte sürdüreceğiz. O güzel günleri göreceğiz” dedi. 
DİVANA SUNULAN LİSTE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Şenli’nin konuşmasının ardından derneğin faaliyet ve denetim kurulu raporları ile tahmini bütçesi okunarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından seçime geçildi. Divana sunulan listeye göre derneğin yönetim kurulu asil üyeliklerine Melek Depren, Buket Özcan, Aynur Kaya Çağlar, Çetin Geyik, Didem Dim Özaltın, Burcu Atam, Gülfer Gözütok, denetim kurulu asil üyeliklerine Gaye Coşkun, Şengül Işık, Banu Özel Tutğaç, disiplin kurulu üyeliklerine Pelin Şenli, Şehriban Kasapoğlu, Şükufe Şenli, genel merkez delegeliğine Halime Şenli, Sultan Özgen, Gülçin Güner oy birliği ile seçildiler. 

“KADINLARIN HAK ETTİĞİ YERİ BULDUĞU GÜNLER GELSİN”
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan divan başkanı Gülçin Güner, “Seçilir sıralarda iş yapacak, donanımlı kadın milletvekili adaylarına ihtiyaç var. Kim gelirse gelsin İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlüğe konulması ön şart. Kadınların anlaşıldığı, kadınların hak ettiği yeri bulduğu günler gelsin” dedi. 
“KADINLAR LİSTELERDE ÖN SIRALARDA OLMALI”
Halime Şenli de, “Yeni yönetime önerim, kadınların seçilecek yerde, mutlaka listelerde ön sıralarda olması. Bu konuda bir öneri hazırlayıp tüm partilere, buradaki ilçe yönetimlerine ve genel merkezlere gönderebiliriz” diye konuştu. 
“KATILIMCILIĞI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”
Üye Gaye Coşkun da, “Derneğimiz Alanya’da tanınırlığını yakaladı diye düşünüyorum. Bunun sürdürülmesi gerekiyor. Yapılacak her türlü çalışmada sadece yönetim kurulu üyesi olmamız gerekmiyor. Bundan sonra katılımcılığı artırmamız gerekiyor. Yalnız kalarak çalışmak zor. Bence bütün partilerin kadın kolları kadın mücadelesine destek vermeli. Belki bununla ilgili yeni bir çalışma yapılabilir. Bu birliktelik kadın tarafında başlarsa sorun daha kolay çözülür” ifadelerini kullandı. KHKD Alanya Şubesi’nin yeni yönetiminin kısa zamanda toplanarak kendi içerisinden bir başkan seçeceği öğrenildi. – Erkan Uysal