“PANDEMİ SÜRECİNDE DAHA GENİŞ ALAN KİRLENİYOR”
Toplantıda Alanya’nın mevcut durumu ve yapacakları çalışmalarla ilgili sunum yapan Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, katılımcıların geri dönüşüm koşunda Alanya Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara ilişkin sorularını da yanıtladı. Pandemi sürecinde vatandaşların sosyal mesafeyi korumak adına daha geniş alanları kirlettiğini vurgulayan Demir, “35 geri dönüşüm aracıyla hizmet veriyoruz” dedi.
“TEMİZLEYENLER KİRLETENLERE YETİŞEMİYOR”
Alanya Belediyesi’nin sahiller ve piknik alanlarının temizliği konusunda elinden gelen çalışmayı yaptığını ancak kirletenlere yetişemediklerini ifade eden Demir, vatandaşlara sahiller, parklar, sosyal yaşam alanları ve mesire yerlerine götürdükleri çöpleri orda bırakmamaları çağrısı yaptı. Alanya’da 12 bin 120 noktadan atık alındığını kaydeden Demir, yeni genelge ile birlikte çöp toplamada ikili sisteme geçildiğini belirtti.  2021 yılında “Sıfır Atık Mutfakta Başlar Projesi”yle yeni bir çalışma yapılacağını açıklayan Demir, geçtiğimiz gün hizmete giren Türkler Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Yumru tepesinin son durumunu da anlattı. Demir “İki gündür yumru tepesine çöp dökmeyi bıraktık” dedi. 
“ATIK KIZARTMA YAĞLARINI EVLERDEN ALIYORUZ”
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş ise, sorumluluk alanında bulunan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Hijyen bilincinin oluşması için kreşlerde eğitim verdiklerini anlatan Erdoğmuş, “Çocukları eğiterek onların ailelerine örnek olmasını istiyoruz” diye konuştu. Erdoğmuş, atık kızartma yağları konunda kendilerine ulaşan vatandaşların yağlarının evlerinden aldığını hatırlatarak, “Çözüm Masası aracılığı ile bize ulaşmaları yeterli” ifadelerini kullandı.   
“KAÇAK ATIK TOPLAMAK SUÇ”
Sokak toplayıcıları konusunda ilçenin durumuna ilişkin bilgilendirme yapan Alanya Belediyesi kurum amirleri,  Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin fikirlerini aldı. Kaçak atık toplamanın suç olduğunu belirten Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal, kendilerinin bu tür kişilerle karşılaştıklarında sadece toplanan malzemeye el koyma ve Kabahatler Kanunu uyarınca cezai işlem yapma yetkilerini bulunduğunu belirtti. Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ise, yaptığı değerlendirmede kent konseyi çalışma gurupları ve yürütme kurulu ile yapılacak çalışmalar sonrası oluşturulacak raporun Alanya Belediyesi’ne sunulacağını söyledi.