Kabine toplantısında alınan kararlarla bugün itibariyle korona virüs kısıtlamalarında esnetilmeye gidildi. Buna göre hafta içi ve cumartesi dahil saat 22.00'den saat 05.00'e sokağa çıkma yasağı devam edecek. Pazar günü tam gün yasak olacak. Yeme içme mekanları saat 07.00'den 21.00'e kadar masaya servis şeklinde, 24.00'e kadar da paket servis şeklinde hizmet edecek. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonları pazar günü hariç 07.00'den 21.00'e kadar faaliyetlerine devam edebilecek. 
DEMİR: BEKLENTİMİZ MAALESEF OLMADI 
Yeni kararları değerlendiren Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, "Bizim isteğimiz tam açılmaydı, pazar günü dahil. Bizler turizmden ekmek yiyoruz. Akşam saat en az 24.00 ya da saat 01.00'e kadar açık olmalıydık. Beklentimiz maalesef olmadı." dedi.
EN AZINDAN 24.00’E KADAR AÇIK OLMALI 
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, bugün itibari ile başlayan Kademeli Normalleşme sürecini değerlendirmek, turizm bölgelerinin bu süreçte beklentilerini ve taleplerini iletmek amacıyla Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer’i ziyaret ederek destek istedi. Ülke genelinde uygulanacak olan yeni normalleşme sürecinin turizm bölgelerinde farklı ihtiyaçları doğurduğunu ve özellikle kapanma saatleri konusunun yeniden ele alınması ve en azından 24.00’e kadar işletmelerin açık kalması gerektiğini vurgulayan Şahin, ziyaretin ardından şu açıklamayı yaptı: 
PAZAR YASAĞI TURİZM İÇİN HANDİKAP
“Turistlerin otellerinden en erken saat 20.30 da çıktığını düşünürsek turizm işletmelerinin 21.00’de kapanması ekonomik olarak büyük kayıplara yol açacaktır. Yine otellerde bulunan SPA Merkezleri açık iken otel dışında faaliyet gösteren işletmelerin kapalı olmaması gerekliğine de dikkat çektik. Bu süreçte yine pazar günleri sokağa çıkma yasağının devam ediyor olmasının da turizm bölgeleri açısından ayrı bir handikap olduğunu ifade ettik.
KARARLAR TURİZM İÇİN REVİZE EDİLMELİ 
Çok zorlu bir süreçten umutla çıkan işletmelerin durumu göz önüne alınarak birtakım yeni düzenlemelerin yapılması için Sayın Valimiz ve Bakanlıklar nezdinde de girişimlerimiz sürecek.
Özetle yeni normalleşme sürecinin turizm bölgelerinin gerçekleri de dikkate alınarak revize edilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Ben bu konuda her zaman olduğu gibi bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Dr. Fatih Ürkmezer’e teşekkür ediyorum.”  - Kemal Cengiz

Editör: TE Bilisim