CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Atatürk Evi ve Müzesi’nin 2 yıldır tadilat yapılmadan atıl şekilde beklemesini eleştirdi. Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Alanya Atatürk Evi ve Müzesi önünde açıklama yapan Karadağ, “Mustafa Kemal Atatürk 18 Şubat 1936’da Alanya’ya geldi. Bu ziyaret esnasında dinlenmek için özellikle Tevfik Azakoğlu tarafından yapılmış ve onun malikanesi olan bu binada istirahat etti. Daha sonra bu bina 1987’de Azakoğlu ve ailesi tarafından önce belediyeye, ardından Turizm Bakanlığı’na bağışlandı. Bu müze içerisinde Atatürk’ün bazı emanetleri, giysileri, birtakım değerli eşyaları yer alıyor. Aynı zamanda Alanya’nın yöresel birtakım kıyafetleri ve eşyaları bu müzede sergileniyor” dedi.


“BAKAN ÖZELLİKLE İLGİLENİYORUM DEMİŞTİ”
Atatürk’ün yaşamında birçok şehre uğradığını ifade eden Karadağ, “Atatürk her gittiği yerde mutlaka değer gördü.  Atatürk’ün o günlerde kaldığı yerler bugüne müze olarak geldi. Alanya’daki müze 5 Eylül 2020 yılından günümüze kadar tadilat yapılıyor diye atıl şekilde bekliyor. Bunu çeşitli seferlerde dile getirmemize rağmen ne yazık ki bu bina bir türlü tadilatı sona erip Alanya halkına ve ülkemize bir müze olarak değerlendirilmesinden uzak kaldı. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un konuyla özellikle ilgileniyorum diye açıklaması var. Bu açıklamanın üzerinden 2 ay geçti. 2020 yılının üzerinden 2 yıl, hatta 2 buçuk yıl geçmesine rağmen bu bina hala atıl şekilde bekliyor. Bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık olarak addediyorum. Bir an önce bu müzenin Alanya’ya ve tüm ülkemize hizmet vermesi, özellikle gençlerin, öğrencilerin Atatürk’ümüzün gelmiş olduğu yeri ziyaret etmesi bizi de çok önemli” diye konuştu. 
“BÜYÜK BİR HANDİKAP”
Müze ve müzecilik alışkanlığının Türkiye’de zayıf olduğunu aktaran Karadağ, “Bu alışkanlık ülkemizde bu kadar zayıf olmasına rağmen mevcut olan müzenin tadilat sebebiyle açılmaması ise büyük bir handikap. Buradan özellikle bu müzenin açılmasını diliyorum. Bu müze hakkında CHP İlçe başkanlığı da yapmış olan Haşim Yetkin çok derin araştırma yaptı. Kendisi birçok kitabında bu müzeyi zikretti. O dönem içerisinde Atatürk’ün özellikle Ankara’ya yazmış olduğu Alanya hakkındaki birçok değerli konuyu Yetkin, birçok kitabında anlattı. Bu müzenin içerisinde yazışmaların orijinalleri de duruyor. Çok kısa zaman içerisinde tekrar müzenin açılışını yapacağımızı umuyorum” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal