CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, Hatay’da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki son depremle yine yıkıldıklarını ancak yaraları birlikte saracaklarını söyledi. Yönetim kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Karadağ, “Alanya’da depremin yaralarını sarmak için başta mülki amirler olmak üzere belediyemiz de ciddi bir çalışma yaptı. Burada büyükşehir belediyemizin de çok ciddi çalışmaları var. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek son depremden sonra depremzedelerin durumunu görmek ve dertlerine şifa olmak için Hatay’da. Büyükşehrin özellikle itfaiye ve ASAT grubu depremden sonraki yaraları sarmak için şu an deprem bölgesinde çok ciddi çalışmalar yapıyor. ASAT 150’yer yakın vatandaşı göçük altından çıkardı. Alanya’da depremle ilgili çalışma yapan mülki amirinden tutun belediyelere teşekkür ediyorum” dedi.
“İŞVERENLE DEPREMZEDE İŞÇİLER BİR ARAYA GETİRİLMELİ”
Depremden kurtulan vatandaşlara yaşamaları için imkan sunulması gerektiğini vurgulayan Karadağ, “Alanya’da 50 bine yakın depremzede konaklıyor. Ne kadar konaklayacakları mülki amirlerin bileceği bir konu ancak depremzedelerin hep yardımla yaşayacak hali yok. Bütün kurumları şuna davet ediyorum. İşveren ile işçiyi özellikle depremzede grubu bir araya getirerek onlara bir istihdam yaratılmalı. Bütün kurumlar büro açarak işverenle depremzede işçileri bir araya getirip onların bundan sonraki yaşamlarını daha kolaylaştırmalı. Bir istihdam bürosu açarak otelciyle, inşaatçıyla, tarım ve birçok sektörle beraber yetenekli birçok depremzedeye istihdam sağlayarak iş bulmalarına yardımcı olmak hep beraber bizlerin görevi olacak diye düşünüyorum” diye konuştu. 
“SİYASET YAPMAYA ÇALIŞANLARI KINIYORUM”
2021’de Manavgat’ta yaşanan orman yangınından zarar gören vatandaşlara hala evlerinin teslim edilmediğini aktaran Karadağ, “Ne yazık ki bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışan siyasiler var. Onları da kınıyorum. Deprem bir afet. Yangında da ormanlarımız yandı. Yanan ormanlardan hükümet çok ciddi bir gelir elde etti. Eğer bunun yüzde 1’i orman yangınından zarar gören vatandaşlarımıza konut yapmaya harcanmış olsaydı bugün hepsine konutları teslim edilmiş olacaktı. Aynı zamanda da devletin cebine ciddi miktarda para girecekti. Depremde de ne zaman, hangi sürede bu yaralarımız sarılacak? Bunu ızdırap içerisinde izliyorum” ifadelerini kullandı. 
“ALANYA’DA BİRÇOK EV RİSK ALTINDA”
Alanya’da deprem riskinin çok az olmasına rağmen ilçede yapı denetimden önce yapılan birçok sitenin ve evin risk altında olduğunu söyleyen Karadağ, “Birçok site çok büyük tehlike altında. Birinci veya ikinci derece deprem bölgesindeki sarsıntılar o sitelere çok büyük sirayet edecektir. İnşallah can kaybı olmaz ama bir an önce şu anda tedbiri almak yetkili kurumların elinde” dedi. – Erkan Uysal