Alanya Belediyesi'nden çocuklara bir park daha Alanya Belediyesi'nden çocuklara bir park daha

İYİ PARTİ’DEN YENİ ÖNERİ
3 Mart Cuma günü 6'lı masada diğer 5 partinin aksine CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkıp kazanacak adayların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarının ardından Millet İttifakı’nda hareketlilik devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun “Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak” demesinin ardından bugün 6’lı Masanın dağılmaması için İYİ Parti tarafından yeni bir öneri geldi. Öneride Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının yanı sıra Yavaş ve İmamoğlu’nun İcracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevine getirilmesi dile getirildi. 
ZAVLAK, SON GELİŞMELERİ YORUMLADI 
Bu gelişmelerin ardından 6’lı Masada yeni bir açıklama beklenirken Alanya Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, değerlendirmelerde bulundu.   
Akşener’in Cuma günkü açıklamasının ardından Gazeteci Uğur Dündar’ın “Ben hiç şaşırmadım. Çünkü Meral Akşener 2 yıldır ‘kazanacak aday’ vurgusu yapıyor ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemeyeceğini söylüyordu. Şimdi sükunetle beklemek gerekiyor. Demokrasilerde çare tükenmez. Su akar yolunu bulur” sözünü sosyal medyadan paylaşan Zavlak, şunları söyledi: 
“ASLA RİSK ALINAMAYACAK BİR SEÇİM”
“İYİ Partililer olarak haklı olmanın mutlu olmaya yetmediği anları yaşıyoruz. Mutlu değiliz çünkü cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını şekillendirecek en önemli seçimde milletimizin umudu olmuş ve kurulduğu andan itibaren Türk siyasetine nefes aldırmış İYİ Parti’mizin demokrasi ve halkın iradesine sahip çıkma konusunda sergilediği kararlı duruşun anlaşılmadığını görüyoruz. Uzlaşı ve demokrasi vurgusuyla oturduğumuz masada ilk andan son ana kadar sürekli olarak telafisi olmayan bu seçime muhakkak suretle milletin desteğini en çok kazanan isimle girilmesi gerektiğini bu seçimin asla risk alınamayacak bir seçim olduğunu bu sebeple de kişisel beklentilerin parti çıkarlarının denkleme dahil edilemeyeceğini dile getirdik.
“İLK TURDA KESİN KAZANACAK İSİMLER…”
Yaşanan süreç boyunca da bu konuda endişesi olan halkımıza ‘Müsterih olunuz, biz burada olduğumuz sürece halkın sevgisini ilgisini en çok kazanan kişinin aday olması için mücadele edeceğiz, endişeniz olmasın’ dedik. Kendimizden bir isim ya da anketlerde üçüncü beşinci çıkan bir ismi değil, ilk turda kazanacağı algısı kamuoyunda kesin olarak yayılmış bizlerinde desteğiyle seçilmiş CHP'li iki ismi masaya getirdik. Maalesef İYİ Parti olarak sözünü verdiğimiz aday profiline gitmek yerine alternatif bir isim bize ve tabi ki bütün muhalefete dayatılınca da milletimize verdiğimiz sözün gereğini yaptık.
“TIPIŞ TIPIŞ GİDİLEN SEÇİMLERDE BOYUMUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALDIK”
Gönlümüzden geçen aday kimsenin ‘tıpış tıpış gidip’ oy vereceği bir aday değil tüm muhalefetin koşarak gidip oy vereceği bir aday olsun istedik ki daha önce ‘tıpış tıpış’ gidilen seçimlerde boyumuzun ölçüsünü almıştık. İYİ Parti olarak bu süreci yönetmekte zorlanıyoruz. Çünkü muhataplarımızın sahip olduğu medya gücüne sahip değiliz.
Ülkede ana akım medyanın %95’i iktidarın kontrolünde; geri kalan %5 de kalan Halk TV, KRT ve Kanal 100 gibi platformlarda CHP'ye yakın. Hal böyle olunca İYİ Parti’nin algıyı yönetmek ve kendince haklılığını ifade etmek için elinde sadece sosyal medya kalıyor ki orası da maalesef paralı profesyonel trollerin elinde.
“MİLLETİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ”
İYİ Parti yapılan anketlerde AK Parti, CHP ve MHP'li seçmenlerin ikinci tercihi çıkıyor. Yani bu üç partinin seçmenleri de kendi partisinden sonra oy verebileceği adres olarak İYİ Parti’yi işaret ediyor. Bu durumda bizi hem ortak hareket ettiğimiz CHP, hem de Cumhur İttifakı'nın bileşenleri için tehlikeli hale getiriyor. Kendimize sormadan edemiyoruz; acaba son iki gündür biraz da bunun mu faturasını ödüyoruz. Çünkü herkes bize yükleniyor. Cumhuriyetimiz ikinci yüzyılında kurucu değerlerine bağlı kalabilsin, hep birlikte huzur içinde yasayabileceğimiz bir ülkemiz olsun diye milletimize verdiğimiz sözü tutmaya çalışıyoruz. Kişisel hesabımız ya da gizli bir parti ajandası yok. Başta da dediğim gibi haklı olmanın mutlu olmaya yetmediği bir yerdeyiz.”