Alper Arıkan, 27 Kasım 2022 Pazar günü gerçekleştirilen 2. Olağan İlçe Kongresi’nde yeniden ilçe başkanı seçildi. 15 Ocak 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Antalya İl Kongresi’nde il başkanı seçilen Vahdet Afşin Karacan’ın listesinde il yöneticisi olarak giren Alper Arıkan, ilçe başkanlığında istifa etti. Arıkan’ın istifasının ardından ilçe yönetim kurulunca yapılan seçimle yeni ilçe başkanı Şefik Bahçe oldu. Bahçe’nin ilçe başkanı olmasının ardından Emrah Yeşilkaya, Nurettin Babaoğlu ile Gökçen Kayakıran, Bedia Hakenkruger ilçe yönetiminden istifa etti.
İlçe teşkilatı istifalar ile çalkalanırken Arıkan, dün gerçekleşen İYİ Parti Antalya İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda İl Siyasi İşler Başkanlığı’na getirildi.
Arıkan, “Siyasi işler başkanlığı partimizde genel başkan, il ve ilçe başkanlıklarından hemen sonra gelen ve başkan vekili statüsünde faaliyet gösteren bir başkanlık kolu. Alanya’mız başta olmak üzere şahsıma bu önemli görevi layık gören il başkanlığımıza teşekkür ederim. İl başkanlığımızın Alanya’da bir temsilcisi olarak İlçe Başkanımız Şefik Bahçe ve yönetim kurulumuzla tam uyum ve koordinasyon içinde çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
