Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) bu yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. ALTSO Meclis Başkanı Metin Atalay'ın başkanlık ettiği toplantıya Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da katıldı. Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından gönderilen 55 adet tableti Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini söyledi. Odanın ocak ayındaki faaliyetlerinin sunumunun ardından konuşan Şahin, "Turizm çalışanları önemli. İş insanlarının bu konuda elinden geleni yaptığına inanıyorum. 1 yılı aşkın işsiz olanlar var. Bununla ilgili hükümetten destek bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız" dedi. Pandemi döneminde yapılan yatırımların birçoğunun durduğunu aktaran Şahin, yavaşlayan yatırımların ise takipçisi olacaklarını kaydetti. 
“BİZİM DE ŞU AN CANIMIZ TABLET ÇEKİYOR”
Toplantıda Şahin tarafından Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz'a 55 tableti temsilen 1 adet tablet verildi. Temsili tableti almasının ardından konuşan Yılmaz, “Başkanım mutlu ama ben başkanımdan daha mutluyum. Çünkü 55 öğrencimizi daha tablet ile buluşturacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ortak çalışmasıyla tablet verilecek öğrenciler tespit edildi. Türkiye genelinde 500 bin tablet dağıtılıyor. Hala dağıtım devam ediyor. İlçemizde 4 kez tablet dağıtımı yaptık ancak yeterli değil. Daha fazlasını istiyoruz. Bu konuda ilk kez ticaret odasından bir destek aldık. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Tüm hayırseverleri sadece okul yaptırmaya değil, tablet bağışına davet ediyorum. Kışın insanın canı karpuz istemiyor. Yazın karpuz çekiyor. Bizim de şu an canımız tablet çekiyor. En az hasarla bu süreci atlatmak istiyoruz” diye konuştu. 
“DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
Öğrencileri hiçbir zaman unutmadıklarını dile getiren Şahin de, “ALTSO olarak sadece iş insanlarının sorunları değil, Alanya’nın sosyal sorunlarının da her zaman içinde olmaktan hiç geri durmadık. İnşallah desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı. (Erkan Uysal)