ORC Araştırma Şirketi’nin 13 Mayıs Çarşamba günü sonuçlarını açıkladığı ‘son 1 yılda en başarılı bulunan büyükşehir ve ilçe belediye başkanları’ araştırmasında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in 9’uncu sırada yer alması büyük yankı uyandırdı. Her belediye başkanının kendi seçmen grubunda değerlendirildiği araştırmada Yücel, yüzde 57 başarı oranı yakaladı. Yücel’i bu başarısından dolayı vatandaşlar sosyal medyadan tebrik yağmuruna tuttu. Anket sonuçlarının malumun ilanı olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Başkanımız hizmetleri ile bizleri mutlu ederken anketlerde başarı listesinde yer almaması imkansızdır. Daha önceki anketlerde de olduğu gibi sonuçlar malumun ilanıdır. Adem Başkan hem hizmetleri ile hem de başarısı ile bizleri gururlandırmıştır” dediler. 
DAHA ÖNCE DE BAŞARI LİSTESİNDEYDİ
Zaman zaman açıklanan anket sonuçlarında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, hep üst sıralarda yer aldı. Mart ayında da SONAR Araştırma şirketinin seçimlerden bir yıl sonra 20 büyükşehirdeki en başarılı ilçe belediyeleri anketinde Yücel, %59,5 oran ile 13’üncü sırada yer aldı. 
Danışmanlık ve saha hizmetleri veren Bilgi Toplama Merkezi (BTM) tarafından 2018 yılında Türkiye genelinde yapılan araştırmada Yücel, en başarılı %70,2 oran ile 5. belediye başkanı olmuştu. 
Yücel, 2016 yılında da Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (KAMU-DER) tarafından tüm Türkiye çapında düzenlenen ankette yılın en başarılı ilçe belediye başkanı seçilmişti. – Haber Merkezi