Esnaf temsilcileri, korona virüs ve getirilen kısıtlamalar nedeniyle daha fazla borç yükü altında kalan esnafın sorunlarını aktarırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geniş kapsamlı hibe desteği açıklaması geldi.  Buna göre 2 grup halinde meslek gruplarına 1 defaya mahsus 3 bin veya 5 bin TL hibe destek ödemeleri yapılacak. Hibe desteği ile 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkâra 4 milyar 622 milyon TL'lik kaynak karşılıksız verilecek.
“TAM AÇILMA BEKLİYORDUK”
Salgın sürecini, kısıtlamaları ve destekleri değerlendiren Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, korona virüs salgını nedeniyle herkesin zor günler geçirdiğini ve en çok zorlananın esnaf grupları ile turizm esnafı olduğunu belirterek “Salgın süreci başladığından beri yükü çeken küçük esnaf oldu. Sesimizi Ankara’ya duyurmak için, gerekli yazışmaları ve basın açıklamalarımızı yaptık, 17 Mayıs 2021 pazartesi günü itibariyle tam kapanmanın ardından, tam açılma olacak diye umutlanmıştık. Ancak 16 Mayıs sabahı yayımlanan İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile hayallerimiz boşa çıktı. Olan yine küçük esnafa oldu. Zor da olsa esnaf bugüne kadar üstüne düşeni yaptı. Sıra devletimizde!” dedi. 
“KRİTER KOYMADAN VERİLSİN”
Demir, şöyle devam etti: “Hafta sonu ve akşamları kısıtlamaların kalkması gerekir. Turizm yörelerindeki esnafı saat 20.00’de kapattın mı açılmanın bir anlamı olmaz. Devletimiz tüm esnafları bir an önce aşılamalı. Özellikle turizm yörelerindeki esnafların ivedilikle aşılanarak tam açılma olması gerekiyor. Yapılacak hibe desteğinin tüm esnaflara verilmesini bekliyoruz. Çünkü pandemiden etkilenmeyen esnaf yok. İmalatçılara verilen 3 yıl geri ödemesiz tamamı faizsiz 75 bin TL kredinin kriter koymadan şartsız tüm esnaflarımıza can suyu olarak verilirse esnaflarımız büyük oranda canlanacaktır. Aksi takdirde işimiz zor görünmekte.”