İnternet üzerinden düzenlenen programda konuşan Saygın Akademi Kurucusu Oğuz Saygın, problemlere dışarıdan bakan insanların çözümleri daha kolay bulduğunu söyledi. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ve öğretmenlerin katıldığı  eğitimde sıra dışı düşünmenin önemini anlatan Saygın, “Farklı bakış açıları yenilik kaynağıdır. Hayat boyu öğrenme yaşam felsefesi olmalı. Sürekli ve sürdürülebilir öğrenme için sevdiğimiz işi yapmak geleceğinizi şekillendiriyor” dedi. 

“YÜZLERCE DEFA ÇÖZÜMÜ BULDUKLARINI GÖRDÜM”

Önce soru sorulması ve beklenilmesi gerektiğini söyleyen Saygın, “Kafanız hep o soruyla meşgul olacaktır. Eninde sonunda o cevaplar geliyor. Buna ben evreka tekniği diyorum. Problem çözmek için önce bilgiyi toplamak gerekiyor. Sonra bilgiyi ayrıştırmak gerekli. Daha sonra analiz ettiğiniz bilgiler üzerinde düşünmek ve değerlendirmek gerekiyor. Çözüm yolunu düşünürken beyninizde bunlar kuluçkaya yatıyor. Hedefine odaklanan kişinin ben eninde sonunda yüzlerce defa çözümü bulduğunu gördüm. Başarılı insanlar hedeflerine odaklanarak yaşarlar. Her zaman bir seçenek daha vardır. Yeter ki biz onu arayalım ve bulalım. Öğrenme bir zevk olmalı. Dijital ortamda ders verme büyük ustalık gerektiriyor” diye konuştu.
“HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”
Saygın, öğretmenlerin ilgi alanlarına göre gereken kişisel gelişim eğitimleri alabilmeleri ve bu alanların eğitimcisi olabilmeleri için her zaman onların yanında olduklarını da ifade etti. Türkiye’de matematiğin fobiden hobiye dönüşmesini sağlayarak matematik eğitiminin seyrini değiştirecek olan MATEBASİT yöntemi hakkında da bilgiler veren Saygın, bu metodun öğrencilerin sınav performanslarını artıracağını aktardı. Son yılların en önemli sorunlarından biri olan dikkat dağınıklığı ve odaklanmayı artırarak hızlı okuma ve anlamayı sağlayacak dünyada bir ilk olarak yerli üretim, yapay zekaya dayalı Anla, Hızlan, Odaklan, Başar (AHOB) yazılım projelerini hayata geçirerek eğitime büyük katkı sunan Saygın, Alanya’nın başarılı eğitim seviyesini daha yukarılarına taşımak adına gerek eğitici eğitimleri gerekse öğrenci ve veli eğitimleri için her türlü iş birliğine ve katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti. Saygın’a etkinlik sonunda Yılmaz teşekkür etti. 

OĞUZ SAYGIN KİMDİR?
Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı olan Oğuz Saygın, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. Anthony Robbins’in hocası “İlk Master Trainer” Dr. Wyatt Woodsmall’dan eğitim alarak NLP Trainer olmuştur.
INLPTA üyesi ve uluslararası yetkili eğitmenidir. Ayrıca Master Trainer Robert Smith ve Debra Wylde ile çalışmalar yapmıştır. 2008 yılında Düşünce Akademisi’ni kurmuştur.
1996′dan beri çeşitli radyo ve televizyon programlarına katılmış, gazete ve dergilerde makaleleri yayınlanmış, yüzlerce dershane, kurum ve şirkete seminerler verip danışmanlık yapmıştır. 
Akdeniz, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, İstanbul, İstanbul Teknik, Maltepe, Marmara, Okan, Uludağ Üniversiteleri yanında yetmişin üzerinde ilde; Almanya, Avusturya, İsviçre, Arnavutluk, Kırgızistan gibi Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde eğitimler vermiştir.
Seminerleri ve eğitimleri arasında NLP, Profesyonel Koçluk, Eğiticinin Eğitimi, Hedef Belirleme ve Sonuç Alma, Etkili Takım Çalışması, Etkin Yöneticilik ve Liderlik, Akıllı Hafıza Teknikleri, Zaman Yönetimi, İşyerinde Yüksek Motivasyon ve NLP İlkeleri ile Satış sayılabilir.
Manisa Şehzadeler Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilen Çocuk Üniversiteleri projesinin kurucu danışmanlığını yapmaktadır. Anaokulu, ilkokul ve ortaokulları kapsayan bu proje 24 okul ve 2.200 öğrenci ile devam etmektedir.
Kitaplarında teoriden çok yaşanmış olaylara ve pratik çözümlere yer veren Oğuz Saygın’ın 1998 yılında yazmış olduğu ilk kitabı Negatif Limanlardan Pozitif Sulara bugüne kadar 100’den fazla baskı yapmıştır. Renklerle İnsanları Tanıma Kılavuzu kitabı ise 250.000 adet basılmıştır. Son kitaplarından olan A’dan Z’ye Liderlik ise kariyer yolculuğunda eşsiz bir başyapıt olup yoğun ilgi toplamaktadır.
2017 yılında çocuk üniversiteleri ile başlayan süreçte yayınlanmaya başlayan Süper Beyinler Akıl ve Zekâ Oyunları kitap serisi ile çocuklarda sıra dışı düşünme becerileri geliştiren ve alanında ilk olan Resfebe kitapları büyük ilgi görmektedir. 
Uzun yıllar profesyonel masatenisi oynamış, şampiyonluklar kazanmış ve milli takıma sporcular yetiştirmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.