Alanya Belediyesi Aile Danışmanlık Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi binasındaki açılışa Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kadın Haklarını Koruma Derneği (KHKD) Alanya Şubesi Gaye Coşkun, kent konseyi üyeleri, avukatlar ile davetliler katıldı. 
“HER DAİM KADINLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”
Açılışta önce konuşan Başkan Yücel, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde anlamlı bir merkezi Alanya’ya kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Yücel, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nin hizmet verecek olan aile ve kadın destek merkezimizin şehrimize ve tüm kadınlarımızı hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bugüne kadar verdiği çok yönlü hizmetlerle engelli birey ve ailelere kucak açan Engelsiz Park ve Yaşam Merkezimiz, engelsiz kent Alanya sloganıyla engelli kardeşlerimizin karşılarına çıkan engelleri kaldırmak için yürüttüğü çalışmalara yeni vizyon ve projelerle daha güçlü bir şekilde devam ediyor. Alanya Belediyesi olarak en önemli amaçlarımızdan biri kadınların toplumda hak ettikleri değerleri bir an önce tam olarak kazanmaları. Biz hem kadınlarımızın hayat standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz hem de onlara aktif olabilecekleri nitelikte ortamlar hazırlıyoruz. Ücretsiz hizmet verecek olan Aile ve Kadın Destek Merkezi’mizde her alanda kadınlarımızı destekleyeceğiz. İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışımızla hizmete sunduğumuz Aile ve Kadın Destek Merkezi’miz bünyesinde vereceğimiz psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, hukuksal danışmanlık, eğitim seminerleri, hobi ve el becerileri kazandırmaya yönelik atölye çalışmalarıyla her daim kadınlarımızın yanında olacağız. Onları mücadelemizle destekleyeceğiz. Karşılaştıkları sorunlar karşısında daha güçlü şekilde hayatı tutunmalarını sağlayacağız. Toplumsal sorumluluk bilincinde kadına yönelik her türlü fiziki ve psikolojik şiddeti önlemek için mücadele edeceğiz. Kadınlarımız yalnız değil. Aile ve Kadın Destek Merkezi’mizin kapısı onlara her zaman açık olacak. Bütün kadınlarımızın merkezimizden azami derecede faydalanmasını da rica ediyorum.  Biz devlet ve milletler kadınlara verdiği değer kadar güçlü ve kudretlidir. Çünkü gelecek nesilleri yetiştiren, aileyi ayakta tutan kadın. Aile ise milletin temel taşıdır. Aile içi şiddeti önlemek, aileyi bir kurumun ötesinde huzurlu bir sıcak bir yuvaya dönüştürmek, geleceğimiz, yarınlarımız olan çocuklarımızın duygusal ve sosyal olarak sağlıklı bir aile ortamında büyümesine katkı yapmak amacıyla merkezimize evlilik okulu da açıyoruz. Erkeklerin de katılacağı evlilik okulumuzda genç çiftlere evlilik öncesi eğitimler vereceğiz. Onları her yönüyle evliliğe hazırlayacağız. Merkezimizin modern zamanlarda giderek çözülen aile müesseselerini yeniden sağlam temellere oturtacak hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
“ŞİDDETE UĞRAYAN HER KADIN BİLDİRSİN”
Kaymakam Ürkmezer de, “Bizler Türk toplumu olarak aileyi toplumun temeline koymuş bir milletiz. Bizim eski Türk toplumunu anlatan kitapları okuduğumuzda en baştan kadın, Türk milleti için çok önemli bir yer oluşturuyor. O yüzden biz aynı zihniyetle, aynı şekilde bize yakıştığı şekilde kadınlarımıza değer vermemiz gerekiyor. Bizim bunu istikrarlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. 6284 sayılı yasayla beraber toplumumuzda hukuki açıdan oluşan sorunları gidermek niyetimiz. Bizler bugün çalışmalarımıza İçişleri Bakanlığı olarak jandarma birimlerimizin eğitimleri ile başladık. Personellerimizin eğitiminden sonra ilgili birimlerin oluşturulup bütün toplumu kapsayacak şekilde çalışmalara başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da Sosyal Hizmet Merkezi vasıtasıyla kadınlarımızın 24 saatlik hizmetinde ve her türlü faaliyetleri yürütüyor. Kadınlarımız tehdit altında, ister fiziki ister psikolojik nasıl olursa olsun şiddete yakın hissettiği anda KADES'e başvurarak emniyet birimlerimizi harekete geçirebilir. Emniyetten aldığım bilgiye göre sadece KADES'e 3 başvuru var. Kadınlarımız sağ olsunlar bizi bilgilendiriyor. Şiddete uğrayan her kadının bildirmesini istiyorum. Çünkü kimin nerede ne ile karşılaşacağı belli olmaz. Kaymakamlık olarak amacımız yetkili personellerimiz ile birlikte şiddeti tamamen sonlandırmak ve sıfıra indirmek. Bu konuda bugüne kadar vermiş olduğumuz mücadeleyi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 
“BİRLİK OLMAYA DAVET EDİYORUM”
Alanya Kent Konseyi adına konuşan Deniz Özdemir de, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede gerekli sosyal politikaların hayata geçirilmesi, politikacıların ve toplumun her kesiminin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. ‘Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde şiddetten uzak ve eşit bir hayat temennisi ile kadına karşı şiddet ve istismara karşı toplumun her kesimini mücadeleye ve birlik olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.  
“KAZANIMLARI KALDIRACAK DEĞİŞİKLİKLERİN KARŞISINDAYIZ”
Avukat Melek Depren de, “Ülkemizde kadına yönelik şiddetin giderek artış göstermesini endişe ile gözlemliyoruz. Kadınlar fiziksel psikolojik ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalmakta, bunun yanında en temel insan haklarından yaşama hakları vahşice ihlal ediliyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde en az mevzuat kadar mevcut yasayla uluslararası mevzuatın tam ve tutarlılıkla uygulanması da önem arz ediyor. Çünkü biliyoruz ki yasal düzenlemelerle getirilen eşitlik anlayışının yanlış ve kötü uygulama ile altının uyulduğu her yeni gün evde, sokakta ve işyerinde yeni kadın katliamları yaşanmaya devam edecek. Kadına yönelik şiddetin ve aile içi şiddetin ortaya çıkmadan önlenmesi, kadın cinayetlerinin durdurulması, toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığın önüne geçilmesi, şiddet mağduru kadınlara yönelik yeterli politikalar üretilmesi ve gerek İstanbul sözleşmesi gerekse 6284 sayılı yasanın yüklediği tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi için devletin tüm kurumlarına ve kadın erkek fark etmeksizin toplumun her kesimine çok önemli görevler düştüğünün farkındayız. Bu farkındalıkla Antalya Barosu Alanya Kadın ve Çocuk Hakları ile toplumsal cinsiyet eşitliği kurulu olarak ‘Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü’nde her gün olduğu gibi kadınların cumhuriyetle anayasamız yasalarımız ve uluslararası sözleşmelerde elde ettiği kazanımları ihlal edecek ve ortadan kaldıracak düzenleme ve değişikliklerin karşısında olmaya devam edeceğimizi, yasaların eksiksiz olarak uygulanması konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygulamalarını takip edeceğimizi kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi önemle belirtmek isteriz. Bu kapsamda şiddet mağduru kadınlara yönelik psikolojik ve hukuki desteğin yanı sıra birçok çalışmayı ortak bir mekanizma ile yürütmeyi amaçlayan kadın merkezi açılışında emeği geçen herkese en samimi dileklerimizle teşekkür eder ve istikrarla mücadeleye davet ederiz” dedi. 
“KADINLARIN PSİKOLOJİK ANLAMDA ÇOK DESTEĞE İHTİYACI VAR”
KHKD Alanya Şubesi Gaye Coşkun ise, “Yerel seçim döneminde Alanya'daki kadınların taleplerini, özellikle de böyle bir merkeze ihtiyaç olduğunu ifade etmiştik. Dikkate almış olmalarından ötürü ayrıca mutluyuz. Bu derneğimizi dikkate almak değil, aslında sorun, mağduriyet yaşayan tüm kadınları dikkate almak demektir. Gönül istiyor ki kimsenin Aile Kadın Destek Merkezi’ne ihtiyaç olmasın. Kadınların özellikle psikolojik anlamda çok desteğe ihtiyacı var. Mağduriyet sonrası ciddi anlamda yaşanan sorunlar, travmalar var. Diliyorum bu merkez bu anlamda kadınların güçlenip yaralarını sarmaları, topluma kazandırılmaları noktasında destek verecek. 24 saat çalışan online bir sisteme sahip olması, acil yardım hattı gibi bir hattının olmasını talep ediyoruz. Çünkü kadınlar en zayıf oldukları noktada kime başvuracaklarını düşünmesinler. Desinler ki burada bir merkez var ve onların her an yardımına koşacak bir merkez. Bu projenin içerisinde ayrıntıları düşünüp, hayata geçirilmesinde emek veren uzmanlar var. Sadece kadınlar değil aslında maalesef çocuklar da var. Onların da ciddi anlamda desteğe ihtiyaçları var. Onlara hizmet verecek bu merkezde çalışacak, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projenin hayata geçmesinde liderlik eden Yücel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“KADIN CİNAYETİNE GİTMEK KADERDİR DİYE BİR YAZGI YAZILAMAZ”
Açılışa telekonferansla bağlanan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de, “Alanya benim için çok önemli ve çok değerli. Burada kadın sorunlarına gerçek anlamda çözüm üretenlerin görev yaptığını, gönüllülükle yol aldığının farkındayım. Bu nedenle benim de ilk fırsatta geleceğim yer Alanya. Bu ülkenin hiçbir kadına, kadın cinayetine gitmek de kaderdir diye bir yazgı yazılamaz. Kadın-erkek eşitliğinin sağlanması adına mücadele eden yerel yönetimler, o yerel yönetimlerin içindeki temsil eden başkanlar ve yine gönüllülükle yola düşen kadın örgütleri, meslek örgütleri olduğu sürece, bu konudaki savunmaları devam ettikçe, yerel medyanın bu işin içinde durması ve çözüme ulaştırılması anlamındaki  gayretlerini görmezden gelemeyiz. Mücadele kazandırır. Birlikte daha güçlü olduğumuzun farkındayız. Şiddet siyaset üstü bir mevzudur. Birlikte çözeceğiz. Birlikte çağdaş demokratik Türkiye'nin vatandaşları olarak hayatımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.