Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Turizm sezonu öncesinde vaka sayısının düşmesi, salgının yavaşlaması çok büyük önem arz ediyor. Vaka sayıları yüksek olduğu için esnafımız iş yerlerini açamıyor. On binlerce insan işsiz. Hep birlikte mücadele ederek vaka sayısını düşürmeliyiz. Alanya ve Antalya, ülkemiz hatta tüm dünyanın rengini mavi yapmalıyız” dedi. 
Alanya Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclis toplantısı Alanya'nın 800. fetih yılı için hazırlanan videonun sunumuyla başladı. Meclis toplantısına MHP Grubu’ndan Kerim Ertekin, Fevzi Alaattinoğlu, CHP Grubu’ndan Serkan Salvur, İYİ Parti Grubu’ndan Hasan Basar katılmadılar. Meclis grup sözcülerinin temennilerinin ardından konuşan Başkan Yücel, sözlerine Gara'da şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. 18-24 Mart arasını kapsayan Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutlayan Yücel, Okurcalar’da boş durumda bulunan belediye hizmet binasını Yaşlı Konuk Evi’ne dönüştüreceklerini söyledi. Kütüphane Haftası’nı da kutlayan daha önce çok sayıda kütüphaneyi hizmete sunduklarını hatırlatan Yücel, “Pandemi koşulları biter bitmez Konaklı Kültür Merkezi bünyesinde bir kütüphane daha hizmete açacağız. Alanya’da katlı otoparkın oraya planladığımız merkez kütüphaneyi de bölgenin en büyük ve kapsamlı kütüphanesini inşallah sezon sonunda temelini atıp inşa edeceğiz. Mevcut kütüphanelerimizde şu ana kadar 50 bine yakın kitabımız, 15 bine yakın üyemiz ve bu zaman dilimi içerisinde 7 yılda 390 bini aşkın kişi kütüphanelerimizi ziyaret etti. Alanya’nın fethinin yıl dönümü kapsamında da ‘Kütüphane Haftası’nda çeşitli etkinlikler kutlayacağız” dedi.
KUTLAMALARIN DETAYLARINI PAYLAŞTI
Alanya’nın fethinin 800. yılı kutlama programı hakkında konuşan Başkan Yücel, 2-3-4 Nisan’da kutlamaların pandemi veya o günün kuralları doğrultusunda yapılacağını ifade etti. Yücel, “2-3-4 Nisan tarihlerinde çok üst düzey bir katılımla Alanya ve tarihimize sahip çıktığımızı göstereceğiz. Restore edip ayağa kaldırdığımız Selçuklu dönemine ait eserlerin açılışlarını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Pandemi ile ilgili yeni bir kısıtlama olmazsa kutlamalarımız 2 Nisan’da camilerimizden hutbe ve fetih surelerinin okunmasıyla başlayacak. 3 Nisan’da Kale içinde gezi ve kale içinde kazılarda ortaya çıkan yeni eserlerin tanıtımı, restore ettiğimiz ve geleneksel çarşı olarak kullanacağımız bedestenin açılışını yapacağız. Ardından Yemek Müzesi açılacak. 4 Nisan’da da Demirtaş’ta restore ettiğimiz Avcılık Müzesi olarak tasarladığımız Sedre Av Köşkü’nün açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 
“TEDBİRLERİ DAHA ÇOK ARTIRMALIYIZ”
Antalya ve Alanya’nın vaka artışları dolayısıyla turuncu listede olduğunu aktaran Yücel, sınırlı alanlarda normalleşmeye geçilebildiğini kaydetti. Yücel, “Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı kararlar çerçevesinde şehrimizde yeme içmeye yönelik restoran, kafe, lokanta gibi iş yerleri 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile hizmet verebilecek. Esnafımıza bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. İlkokullar ve bazı kademe okullarımızda sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Bizim için sağlık her şeyin üstünde gelir. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Turizm sezonu öncesinde vaka sayısının düşmesi, salgının yavaşlaması çok büyük önem arz ediyor. Vaka sayıları yüksek olduğu için esnafımız iş yerlerini açamıyor. Çocuklarımız okullarına gidemiyor. On binlerce insan işsiz. Hep birlikte mücadele ederek vaka sayısını düşürmeliyiz. Alanya ve Antalya, ülkemiz hatta tüm dünyanın rengini mavi yapmalıyız. Virüs mutasyona uğradığı için yayılım hızı arttığından tedbirleri daha çok artırmalıyız. Kendimizi, ailemizi ve sevdiklerimizi korumamız gerekiyor. Alanya halkı olarak şimdiye adar duyarlı davranarak çok yüksek artışlara neden olmadı. Vatandaşlardan istirhamımım önümüzdeki süreçte de daha dikkatli, davranmalı, tedbirleri en az iki katına çıkarmalıyız. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kalabalık ve kapalı ortamlardan kaçınalım. Kimsenin sağlığı ile oynamayalım. Vebal almayalım” ifadelerini kullandı. 
“BİR YIL İÇERİSİNDE TEMELİNİ ATILACAK SEVİYEYE GETİRİRİM”
Mecliste önerge sunan CHP’li Yılmaz Bağışlar, Kargıcak ve Mahmutlar’da sanatsal ve sportif faaliyetlere ihtiyaç duyulduğunu, Kargıcak belediye hizmet binasının bu faaliyetlerde kullanılması için belediye teknik ekipleri tarafından inceleme yapılarak proje hazırlanmasını istedi. Yücel de, “Belde belediyemizden kalma bir kültür merkezimiz vardı. Kültür merkezini yüzde 50 daha büyüterek geçen dönem içerisinde el sanatları olsun, desteklediğimiz çini ve yabancı dil dersleri de orada veriliyor. Bugün (2 Mart) de Mahmutlar spor salonunun ihalesi vardı. Bir de Yeni Mahalle’ye semt spor sahası yapacağız ama burada da sitemimi belirtmek isterim. Mahmutlar ve Kargıcak iç içe birleşmişler. Biz oradaki geçmiş dönemin gerek muhtarları gerek siyasi iradenin gerekse oradaki sivil toplum örgütlerinin birbirleriyle uzlaşamamasının sebebi sanki bir mikro milliyetçilik gibi. ‘O oraya, bu buraya yapılmasın’ diye o yatırımdan vazgeçmiştik. Burada bizim Kentsel Tasarım Müdürlüğü’müzün ve yüklenici bir firmanın 2 yıllık emeği vardı. Bu emeği biz o zamanki siyasi irade, oradaki sivil toplum örgütleri ve yereldeki söz mahalli iradelerde olan arkadaşlarımızın birbirleriyle uzlaşamamasının sebebini teyit ettik. Teyidimiz de Mahmutlar’da 31. Bölge dediğimiz imar planı içerisinde 7 bin metrekarelik alanın içerisine ve buna benzer bir projeyi hazırlatmak için tekrar geriye döndük. Ben şunu açıkça şunu itiraf edebilirim. Maliyet keşiflerimize kadar hazırdı. Bunu yeniden güncellemek, projede eksiklerimizi tamamlamak 6 aylık veya bir yıllık süreçse, eğer mutabıksanız Kargıcak Belediye binasının olduğu yere hemen kültür merkezini ve düğün salonunu bir yıl içerisinde temelini atılacak seviyeye getiririm. Aynı siyasi irade, sivil toplum örgütleri şimdi de var. Oturalım, konuşalım. Benim için de mantıklısı orası ama küçük düşünürsek bir adım atamayız. Mahmutlar-Kargıcak algısını kaldıralım. Orası bir bütün şehir gibi düşünelim” dedi.  
“ACİL BİR PLAN YAPILSIN”
Meclis çeşitli komisyonlardan gelen maddelerin görüşülmesi ile devam eden mecliste konuşan İYİ Partili Fikret Arık, Karakocalı ve üzerindeki bölgelere moloz döküldüğünü söyleyerek bu alanların kirletilmemesi için acil bir plan yapılmasını istedi. Yücel de, “Aşırı şekilde mücadele ediyoruz. Hatta Orman İşlet Müdürlüğü foto kapan sistemini koydu. Şu anda onunla belirleme yapıyorlar. O kadar uyarılarımıza rağmen Karakocalı bölgesinde şu anda aşırı bir inşaat yüklenmesi var. Boş yerleri göstermemize rağmen vatandaşlar 2-3 kilometrelik yere gitmekte zorlanıyor” diye konuştu. Bir sonraki meclis toplantısı 6 Nisan Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek. – Erkan Uysal