Yerelden ve kırsaldan kalkınma hedefiyle yola çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin halkı ucuz ve sağlıklı etle buluşturmak için hayata geçirdiği Halk Et Projesi Antalya geneline yayılıyor. İlki Kepez İlçesi Zafer Mahallesi’nde açılan Halk Et Mağazası’nın ikincisi Manavgat’ın Bahçelievler Mahallesi Çetin Emeç Caddesi üzerinde hizmet vermeye başlamıştı. Yoğun ilgi gören Halk Et Satış Mağazası’nın üçüncüsü de Alanya’da açıldı. 
Şekerhane Mahallesi, Eczacılar Caddesi Cuma Pazarı Mevkii’nde hizmete giren Halk Et Satış Mağazası’nın açılışına ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Alanya Belediye Meclis üyeleri, Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, partililer ile vatandaşlar katıldı. 
“AÇILIŞI BAŞKANIMIZLA BERABER YAPACAĞIZ”
Açılış öncesinde ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz’e çiçek takdim eden CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, kısa zaman içerisinde çok daha ciddi ve sosyal belediyecilik anlayışını öne çıkartan açılışlar  yapacaklarını söyledi. Karadağ, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek yola çıkarken sosyal belediyecilik olgusunu ön plana koydu. Alanyamızda bunlardan birincisi olarak ANET’in şu an tanıtım toplantısını yapıyoruz. Açılışı başkanımızla beraber ileriki günlerde tekrar yapacağız. Sosyal belediyecilik mantığında bu şu an için ilk göstergemiz ancak sizlere kısa zaman içerisinde çok daha ciddi ve özellikle sosyal belediyecilik anlayışını öne çıkartan açılışları hep beraber yapacağız. Bizleri, büyükşehiri takip edin” dedi.
“BİREBİR GÖRMENİN HUZURU İÇİNDEYİZ”
İyi Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın da, “Seçim çalışmalarımızda özellikle Böcek’in sosyal belediyecilik anlayışını ve halkın görüş ve düşüncelerine verdiği önemi defaatle belirtmişti. Şimdi bunların gerçekleşmesini birebir görmenin ve yaşamanın huzuru içindeyiz. Başkanımızın çalışmalarını artırarak devam ettireceğine, bizlerin görüş ve düşüncelerine verdiği önemi sürekli artırıp yerine getireceğine inanıyorum” diye konuştu.
“BÖCEK’İN TALİMATIYLA HIZLANDIRDIK VE AÇTIK”
ANET Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kocagöz ise, “Bu bir açılış değil, deneme satışı. Sosyal projelerin öne çıktığı bir dönemde olmamız lazım. Özellikle piyasada kırmızı et fiyatlarının gittikçe yükselmesi halkımızın et almasını zorladı. Bizim de hedefimiz 750 gram et alan insanımız 1 kilo et alsın. Bir kere ekonomik anlamda çok ucuz, ekonomik ürünlerimiz. Süt dana kıyma piyasada ortalama 55 lirayken, burada 39 lira.  Kuşbaşını da piyasadan en az 10-15 lira ucuz satıyoruz. Bundan daha önemlisi hijyenik olmasının yanında halkımızın güvenilir, sağlıklı et ihtiyacı var. Özellikle Koronavirüs sürecinden sonra bizim satışlarımızda yüzde 30 artış oldu. Hele bu sokağa çıkış yasağından bir gün öne et satışları yüzde 50 arttı. Biz bunu gördük. Dedik ki Koronavirüste halkımızın ihtiyacı var. Aslında Alanya’yı ertelemeyi düşünüyorduk. Kurban Bayramı’ndan sonra düşünüyorduk ama vatandaşımızın böyle bir ihtiyacını görünce Böcek’in talimatıyla bunu hızlandırdık ve açtık. Alanya’ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

halk-et-alanya-magazasi-hizmete-girdi.jpghalk-et-alanya-magazasi-hizmete-girdi-001.jpg