Antalya Büyükşehir Belediyesi, cadde ve bulvarların Alanya Belediyesi’ne devrinin ardından boşa çıkan 200 personel için yeni stratejiler geliştiriyor. Halihazırda mezarlıklarda ve su depolarındaki çalışmalarda görev alan personellerin yapılacak planlama neticesinde en verimli şekilde kullanılabilecek hale gelmesi hedefleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci, sürecin geldiği son noktayı aktardı. 

fen-işleri-geliyor-2.jpeg
MEZARLIKLARA BAKIM
Büyükşehir Belediyesi’nin boştaki personellere yılbaşından itibaren verdiği görevlerden birisi mezarlıkların temizliği.  Yaklaşık 80 kişilik ekip ilçedeki tüm mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışması yapıyor. Bununla birlikte su depolarının da genel bakımları yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci,  “Caddelerin devri sonrası açığa çıkan personeller ile ilgili planlama çalışmaları sürüyor. Bu süreçte boşa çıkan personellerimiz mezarlıklar başta olmak üzere bir çok noktada bakım onarım çalışmalarında görev alıyorlar. Mezarlıklar tarihinde görmediği kadar geniş kapsamlı bir bakımdan geçiriliyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan da çok olumlu dönüşler alıyoruz. Halihazırda mezarlık temizliği ve su depolarının çevre temizliği ve bakım onarımları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Sürecin sonunda Alanya’daki yaklaşık 450 mezarlığın büyük bir kısmı temizlenmiş ve bakımı yapılmış olacak.” Dedi. 
PERSONELLERİN AKIBETİ ÖNÜMZÜDEKİ SÜREÇTE NETLEŞECEK
Boştaki personellerin birimlere dağılımı ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünün altını çizen Demirci, “ Planlama süreci devam ediyor. Şu gün netleşir gibi bir şey diyemeyiz. Tüm personelleri en verimli şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Çalışmalar tamamlandığında durum netleşecektir. Ancak burada ihtiyaca göre dağılım yapılacak. Bu nedenle planlama sürecini beklemeliyiz.” Diye konuştu. 
FEN İŞLERİ GELİYOR
Meclis Üyesi Demirci, personeller içerisinde çeşitli meslekler de kişiler olduğunun altını çizerek, “Bir ilk olarak Alanya’ya Fen İşleri kurma gibi bir durumumuz var. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Personellerimiz arasında birçok meslekten arkadaşımız mevcut. Burada kurulacak bir Fen İşleri birimi ile kendiişlerimizi burada halledebiliriz. Bu hem hizmetin daha hızlı olmasını hem de maliyetin daha aşağı düşürülmesini sağlayacaktır. Burada kurulacak Fen İşleri Birimi, Gazipaşa başta olmak üzere bölge için de faydalı olacaktır. Çalışmalarımız sürüyor, büyük ihtimalle Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Fen İşleri Birimi kurulacak.” Diye konuştu. 
ALAİYE CADDESİ’NE GÜZERGAH
Şehir içi otobüsleri için yeni oluşturulacak güzergah ile ilgili de görüşlerini aktaran Demirci, “Yeni güzergahı kullanan otobüs Telekom Kavşağı’ndan giriş yaparak, Alaiye Caddesi’nden ilerleyecek ve Ticaret Lisesi Kavşağı’ndan yeni çevre yoluna bağlanacak. Alaiye Caddesi oldukça gelişti. Artık burada toplu taşıma şart. Bu şekilde yeni çevre yolundan da otobüs geçiş yapacak. Hastaneye ulaşımda bu güzergahtan da sağlanabilecek.” Dedi. 
3 AY DENEYECEĞİZ
Demirci,  yeni güzergahı 3 ay boyunca deneyeceklerini vatandaşlarda olumlu tepki gelmesi durumunda da seferlerin süreceğini ifade ederek, “Bu seferler için yeni bir hat ihalesi olmayacak. Elimizdeki otobüsler ile bu seferleri gerçekleştireceğiz.” Diye konuştu.