Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Mevlid Kandili nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya gelişinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ne ulaşmanın manevi duyguları ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Kaymakam Ürkmezer, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Hayatının her döneminde herkese karşı adaletli ve dinimizin temeli olan hoşgörüyle davranan Peygamberimiz sadece sözleriyle değil, davranışlarıyla ve yaptıklarıyla, tüm insanlığa iyi bir insan olmanın en güzel örneklerini göstermiştir. Bizlere düşen ise Peygamberimizin bize gösterdiği hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve adaletli olma değerlerini benimseyerek bu değerlere hayatımızda yer vermektir. Peygamber Efendimiz’in dünyaya geldiği bu güzel geceyi kardeşlik ve sevgi bağlarıyla insanlarla kucaklaşma ve birlik beraberlik günü olarak görmeliyiz. 
Bu vesileyle, sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, tüm İslam Alemi’nin ve Alanyalı hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni kutluyorum.”