İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Korona virüs (Covid-19) salgınının toplu eylem ve etkinlikler nedeniyle yayılması riskinin önlenmesi amacıyla gerekli kararları almak üzere toplantı yaptı. Toplantıda pandemi süresince yasaklanan etkinliklerin kriterlere uyulması durumunda sınırlı şekilde yapılabileceği karara bağlandı. 
SOSYAL MESAFE VURGUSU VE KİŞİ SINIRLAMASI
Maddeler halinde kuralların aktarıldığı açıklamada ilk olarak etkinliklerde sosyal mesafe kuralına mutlak suretle uyuması gerektiği ifade edildi. 15 günlük olarak açıklanan kararda ilçedeki siyasi parti, meslek kuruluşu, dernek, sivil toplum kuruluşu binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak 15 gün boyunca yapılabileceği ifade edildi. 
AÇIK HAVA TOPLANTISI VE KARŞILAMALAR İPTAL
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, toplu yürüyüşler ile açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinliklerin hastalığın yayılmasına neden olma riski bulunduğundan 15 gün süreyle il genelinde yasak olduğunu ifade etti. Aynı zamanda yine 15 gün süreyle açık alanlarda, sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine ve hastalığın yayılmasına neden olacak şekilde çadır kurmak, bildiri, broşür, stiker dağıtmak ve stant açma vb. eylemlere de müsaade edilmeyecek. – Burak Gül