Alanya’ya gelen CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Rafet Zeybek ziyaretler gerçekleştirerek ekonomik gelişmeleri değerlendirdi.  
Önce Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ALTSO) ziyaret eden milletvekilleri Budak ve Zeybek’e İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri eşlik etti. Ziyarette ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, daha önce Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanlığı da yapan Budak ile odanın çalışmaları konusunda fikir alış verişinde bulundu. Son ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette iş insanları, çalışanlar ve Alanya’nın Ankara’dan beklentileri dile getirildi.  
“DEVLETİN BABALIĞINI YAPMASI LAZIM”
Sonra ilçedeki çeşitli işletmeleri ziyaret eden vekiller son olarak Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir ile bir araya geldi. Toplantı salonunda misafirlerini kabul eden Demir, “Esnaf çok kötü bir durumda. Esnaf senelerce devlete vergi verdi. Pandemi süresince esnaf hükümetten ufak tefek sıkıntılarını gidermek için yardımlar, krediler aldı. Daha çok şeyler bekliyoruz. Devlet baba denilmiş. Devletin babalığını yapması lazım” dedi. 
“ESNAF BATARSA ÜLKE DE BATAR”
Zeybek de, “Bugünlerde Türkiye’nin 81 ilinde CHP milletvekilleri esnaf ile buluşuyor. Amacımız şu. Gidip yüz yüze esnafımızla konuşup sorunlarını dinleyip neler yapabileceğimizi konuşmak. Hepimiz birer rapor düzenleyeceğiz. Genel başkanımız 13 maddelik bir esnaf açılımı başlattı. Daha başka sorunların da tespit edilip buna göre sorun önerilerimizi hazırlayıp mecliste de bunun takibini yapacağız. Esnaf çok zor durumda. Sosyal devlet böyle zamanlar için var. Eğer esnaf bu kadar zor duruma düştüyse devlet elini atacak. Esnaf batarsa ülke de batar” diye konuştu.
“İKTİDAR SADECE KREDİ VERMEKLE BÖBÜRLENİYOR”
Budak ise, “Esnaf yıllardır mağdur edilmiş, unutulmuş bir kesim. Bir zincir market ayakkabıcı, tuhafiyeci, çorap, düğme satanların işini elinden alıyor. Fırıncının işini bitirmiş durumda. Pandemi geldi. Dükkanları kapatın dediler. Kapattılar. Kahveci, kuaför, restoran, kafe, pastaneler kapattı. Dükkanın kirası var. Yanında çalışanlarının maaşları var. Onları sokağa koyamam ki. Kısa Çalışma Ödeneği’yle günde 39 TL ile geçinemez bu insanlar. Benim dükkanımın kirası var, vereceksin. Benim gelir kaybım var, vereceksin. Sosyal devletin gereğini yerine getireceksin. Sonra benden bunları isteyeceksin. Kredi veriyorsunuz. Krediyi ihtiyacı olana mı veriyorsunuz?  Olmayana mı? Sicilinde bir çizik var. Bu adam kara listeye girmiş, kredi alamıyor. Kredi alsa bile marttan beri dükkanlar kapandı. Gelir yok. Kirasını ödeyemedi. Evine ekmek götüremedi. Esnafla ilgili TESK tarafından bir araştırma yayınlandı. 31 Mart’tan beri Türkiye’de 55 bin esnaf kepenk kapatmış. Batmış yani, iflas etmiş. Bu günlük 200 esnafa denk geliyor. Bunlarla ilgili en ufak bir girişim yok. Adam gelir elde edemiyor, krediyi nasıl ödeyecek? SSK, muhtasarı öteledim diyorsunuz ama dükkan çalışmıyor. Açtın ama Alanya’da şu an turist yok. Sokaklar bomboş. Turist yoksa ekmek de yok. Bunların çözümü sosyal devletin devreye girmesi. Bizde sadece kredi vermekle böbürlenen bir iktidar var. Kredi demek borç demek. Faizsiz verse ona da eyvallah diyeceğim. Faizsiz de vermiyorsun. Sicil affı yap diyoruz, yok diyor. Türkiye’de sicili bozulmamış esnaf bırakmadınız ki. Merkez Bankası kayıtlarından bunları düşür. İnsanlar kredi kullanabilsin. Kredi de kullanamıyor. Sen öl diyorsun” ifadelerini kullandı. Ziyaret sonunda Demir, esnafın sorunları ile ilgili hazırladıkları dosyayı meclise iletmesi için vekillere dosya verdi. (Erkan Uysal)