Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu aylık olağan toplantısını Nurhan Özcan başkanlığında zoom üzerinden gerçekleştirdi. Toplantıya Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, ALKÜ Öğretim Üyesi Engin Üngüren, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Raşit Sadullahoğlu, ALKOD Başkanı Ömer Göker, ALFOD Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Coşkun katıldılar.
Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan’ın yapılan faaliyetler hakkında bilgiler vermesiyle başlayan toplantıda 2020 yılını değerlendiren üyeler, maddi, manevi ve psikolojik olarak insanlığın yıprandığını dile getirdi. Üyeler, aşıların uygulanmaya başlanmasıyla birlikte 2021 yılının daha rahat geçeceği kanısında olduklarını belirtti. 
“YARDIMLAR YETERLİ GELMEDİ”
Pandemide en çok esnafın etkilendiğini belirten Demir ve Yenialp, esnafa yapılan yardımların yeterli gelmediğini, ödemelerin gecikmesinden dolayı esnafın sicilinin bozulduğunu, dolayısıyla gelen yardımlara da bloke konulduğunu belirtti. Oda başkanları bu zorlu süreçte ödemelerde oluşan gecikmelerin sicile yansımaması noktasında hassas davranılması gerektiğine vurgu yaptılar. 
EKONOMİK ETKİLER İÇİN ANKET YAPILACAK
Pandemi sürecinin esnaf üzerinde ekonomik, sosyolojik ve psikolojik etkilerini saptamak amacıyla bir anket çalışması yapılmasını kararlaştıran üyeler, halkın da mahallelerinde bulunan esnaftan alışveriş yaparak küçük esnafı desteklemelerini istedi. 2021 turizm sezonundan umutlu olduklarını belirten üyeler, geçen yıla göre daha iyi bir sezon beklediklerini aktardı. 
“BELİRLİ ÜRÜNLERE YÖNELMEK SORUN OLUŞTURABİLİR”
Toplantıda tarım da değerlendirildi. Pandemi ile birlikte tarıma aşırı bir yönelmenin olduğunu kaydeden Göktepe, tarım arazilerinin ücretlerinin arttığını, bunun yanında üreticilerin belirli ürünlere yönelmesinin ileride arz talep dengesi açısından sorun oluşturabileceğini söyledi. Devletin tarım politikaları oluşturması gerektiğine işaret eden Göktepe, üreticinin maliyetinin yüksek olduğunu da vurguladı.
“İNSANLAR EVLERİNE ÇEKİLDİ VE TABİAT KENDİNİ TOPARLADI”
Pandemi sürecini ve sonrasını değerlendiren ALKÜ Öğretim Üyesi Engin Üngüren ise, şöyle konuştu: “İnsanoğlunun yaşam tarzı dünyayı şekillendiriyor. İnsanlık tarihine bakıldığında belirli periyodlarda buna benzer salgınlar yaşandı ve yaşanmaya devam edecek. İnsanlar evlerine çekildi ve tabiat kendini toparladı. İnsanlar kendilerine çekidüzen vermezse, alışkanlıklarını değiştirmezse Covid-19 salgınını atlatsak bile daha tehlikeli salgınlarla karşılaşılması muhtemel.  Doğaya tabiata saygılı, daha yeşil bir dünya için gerekli önlemler alınmalı.”