Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen genel kurula AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, oda başkanları ile esnaf odasının üyeleri katıldılar. Başkanlık divanının oluşturulması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. Denetim kurulu faaliyet raporunun okunmasının ardından 2018-2019-2020-2021 tarihleri arası, bilanço, gelir ve gider hesapları okundu. Bilanço, gelir ve gider hesapları, yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları oy birliği ile kabul edildi. Genel kurulda 2022-2023-2024-2025 yılı tahmini bütçesi de kabul edildi. Genel kurulda 5362 sayılı kanundaki sınırlar içinde muhtaç durumdaki oda üyelerine nakdi ve ayni yardım yapılması, kamu yararına faaliyet gösteren kuruluşlara sosyal yardım yapılması, öğrenci okutulması için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Birliğin muvafakati alınarak üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, odaya her türlü hizmet aracı, menkul ve gayri menkul alımı ve satımı, inşa ettirilmesi, kiraya verilmesi, kiralanması, gayrimenkul karşılığı borç alınması, ihtiyaç durumda üst kuruluşlara borç verilmesi, kurulmuş veya kurulacak vakıf, kooperatif ve şirketlere üye veya ortak olunması, amaçlarına uygun olarak, eğitim ve öğretim kurumları kurulması veya kurulu bulunanlara üye veya ortak olunması, tanıtıcı fuar ve organizasyonda görev almak, kuruluş amacını gerçekleştirmeye yönelik AB projeleri İş-Kur projeleri hazırlanması ve onaylandıktan sonra uygulanması için bu maddede belirtilen tüm işlemleri yürütmek üzere yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 


"ODAYI NASIL İLERİ GÖTÜRECEĞİMİZİ BİLİYORUZ"
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Selman Arıkan, "Esnafın sorunlarını biliyoruz. Odayı daha ileri nasıl götüreceğimizi biliyoruz. Kalifiye personel sorunu için sertifikalı eğitim programlarımız var. Sizin  desteğiniz ile hizmet etmeye talibiz" dedi.


"BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ"
Fatih Nizam da, "Seçim çalışmalarımız boyunca centilmence tutum için adaylar teşekkür ederim. Bu bir hizmet aşkıdır. Sizlerin desteği ile bu görev bize nasip olursa büyük işler başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.


 

"SADECE BİRLİK OLMALIYIZ"
Duran Şimşek de, "4 yılda toplanıyoruz. Bizi buralara taşıyan başkanlara teşekkür ediyorum. Biz küçük esnafız. Kimse bizim hakkımızı tanımıyor. Üstümüze basıp geçiyor. Biz STK'yız. Ne zaman ve seçim var o zaman dikkate alınıyoruz. Bu esnaf birlik ve beraberliğe inanırsa çok şeyler başarır. Sadece birlik olmalıyız" ifadelerini kullandı.


 

"YAPTIKLARIM ODANIN ÇITASINI YÜKSELTTİ"
Nuri Demir de,  "8 yıldır bu odayı yönetmeye çalıştık. Bu sürede yanlışlarımız olabilir ama en önemli olan en az zararla yönetmek. Adaylara karşımıza çıkma cesareti gösterdiği için teşekkür ederim. Esnafımız sıkıntılı. İşçi bulamıyor, çalıştırmıyor. Asgari ücret 5 bin lira oldu. Benim 8 yılda yaptıklarım odanın çıtasını yükseltti ama gözü görmeyen, kulağı duymayan olabilir. Biz devlet değiliz.Esnaf her şeyi oda başkanından bekliyor. Esnaf odası ilk kez Nuri Demir döneminde 5 bin üyeyi gördü. Birlik başkanımıza, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e defalarca dosya götürdüm. Kimi esnafımız destek aldı kimisi alamadı. 6 milyon TL yardım yapıldı. Ben koltuk hastası değil, hizmet hastasıyım" dedi.