Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem ‘ITB Berlin Fuarı’nın ilk gününde 2023 turizm sezonunun 2019’u geride bırakabileceği yönünde olumlu izlenimler elde ettiklerini söyledi. Fuarda Erdem, Alman Seyahat Acenteleri (DRV) Seyahat Politika İşleri Başkanı Volker Adams ile de görüştü. Erdem, “Adams yeni sezonun Türkiye’nin Alman pazarında İspanya ile yarışacağı bir sezon olacağına ilişkin görüşlerini bizimle paylaştı. Uzun zamandır Avrupa ve özellikle Alman pazarında kayıplar yaşayan Alanya’nın da Alman pazarının ülkemize olan bu ilgisinden payını alması için neler yapılabileceği konusunda da Adams’ın görüşlerini aldık” dedi.
“PROGRAMINA ALANYA’YI DA EKLEDİ”
Yapılan görüşmelerin ardından Alanya’ya davet ettikleri Adams’tan olumlu yanıt aldıklarını da ifade eden Erdem, “Alman pazarından daha fazla yararlanmak adına Adams ile iş birliğine gitme yönünde mutabık kaldık. Kendisi de gelecek aylarda planladığı Türkiye programına Alanya’yı eklediğini söyledi. Bu görüşmenin uzun süreli bir iş birliğine dönüşmesi için mutabık kaldık” diye konuştu. 
“TÜRKİYE VE ALANYA OLARAK İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”
Fuara ALTSO Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda turizmci ile katılan Erdem, “Turizmci dostlarımızla bir yandan Alanya ve Antalya standlarını dolaşarak fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bir yandan da yabancı seyahat acentelerinin etkili isimleri ile bir araya gelerek görüş ve önerilerini alıyoruz. Şu an için ülkemizin çok olumlu bir imaja sahip olduğu başarılı bir sezon yaşanacağı yönünde düşüncelerimiz var. Ama bu durum bizleri rehavete itmemeli. Tedbirli olmaktan uzaklaştırmamalı ve daha iyi çalışmamıza engel olmamalı diye düşünüyorum. Turizmin tüm paydaşlarının bir araya geldiği bu önemli organizasyonda Türkiye ve Alanya olarak iş birliği içerisindeyiz” ifadelerini kullandı. – Haber Merkezi
                                                                                                                 
                                                                                                            

Editör: TE Bilisim