- KEMAL CENGİZ

ALTSO seçimlerinde Eray Erdem ve Bilal Gömeç’in oylarının eşit çıktığı 7’nci komitede iddialar ve spekülatif bilgilerle ortaya çıkan bilgi kirliliği sonrası Eray Erdem’in itirazda bulunduğu İlçe Seçim Kurulu, kuranın yenilenmesine karar verdi. İlçe Seçim Kurulu’nda yeniden çekilen kuraya seçimin galibi Eray Erdem ve adaylardan Tunahan Toksöz de katıldı. Bilal Gömeç’in ise avukatı bulundu.

Çekilen kura sonrası sonuç değişmedi ve Erdem 35, Gömeç 22, Toksöz’ün listesinden 12 üyenin meclise girdiği kesinleşmiş oldu.

ERAY ERDEM: HAK YERİNİ BULDU

Kura çekimi sonrası Alanya Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Eray Erdem, Dilekçemizi verdik. Hak yerini buldu. Hem ilçe seçim kurulu hakkaniyetli yaptı, hem de ilahi adalet yerini buldu. Ayrıca Tunahan Toksöz kardeşime de çok teşekkür ederim. Buraya kadar geldi. Seçime katılan adaylardan birisi olarak o da buradaydı” dedi.

GEREKSİZ MEŞGUL EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL

Bilal Gömeç'in İl Seçim Kurulu'na itiraz etme kararı aldığı yönündeki iddialar da sorulan Erdem, “Kendi tercihleri. Alanya kamuoyunun böyle gereksiz bir şeyle tekrar meşgul edilmesini çok doğru bulmam. Çünkü iş insanları bize oylarını teslim ediyorlar. Anadolu’da bir tabir vardır; Oy namustur! Tabiri caizse bize namusunu teslim eden insanların namusuna sahip çıkmak için buradaydık. Hakkaniyetli olması gerektiği şekilde tekrar geldik, kuramız çekildi. Alnımız ak çıkıyoruz. Bir sorun yok” ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ ÇIKSALARDI KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEK VERİRDİM

Bundan sonraki süreç hakkında da konuşan Erdem, “Bekleyeceğiz. Başından beri söylediğim şudur: Bizim önceliğimiz hep Alanya oldu. Defalarca söylemiştim, eğer benim haricimde başka aday arkadaşımız birinci çıksaydı inanın ben kayıtsız şartsız destek verir ve Alanya menfaatleri için yanında olurdum. Bu arkadaşlarımızdan da aynı şeyi beklerdim. Ama maalesef kendi tercihleri. Alanya kamuoyunun takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

PAŞAOĞLU: YÜCE YARADAN’IN ADALETİ

Erdem’in grubunda yer alan Alanyum AVM Genel Müdürü Ahmet Paşaoğlu da “Yeniden çekilen kurada yine 1’e 1 çıktı. Yüce Yaradan’ın adaleti. Adalet tecelli etti. Hak eden taraflar kendi asil üyelerini kazandı. Aynı yerdeyiz, aynı yoldayız. Aynı meclis üyeleri ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.