Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı ve müşterek komiteler toplantısı gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve mazeretlerin görüşülmesinin ardından meclis üyelerine hitap eden ALTSO Başkanı Eray Erdem, odanın yönetim kurulu faaliyetleriyle ilgili bilgiler aktardı. 
“ALANYA’MIZI TANITTIK”
Almanya ve Rusya’ya gerçekleştirilen KOSGEB destekli iş gezilerinde Alanya’nın tanıtımı için çalıştıklarını ifade eden Erdem, “Almanya ve Rusya’da önemli temaslarda bulunduk. Çok sayıda ziyaret gerçekleştirip, ikili görüşme yaptık. İş insanlarını Alanya’mıza yatırım yapmaya davet ettik” dedi. Erdem, Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ile ilgili de yurt dışında önemli görüşmelerde bulunduklarını ifade etti. 
“ORTAK PROJELERE İMZA ATMALIYIZ”
Alanya’daki üniversiteler ile Kazan Devlet Üniversitesi arasında iş birliği yapılması için de Kazan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ettiğini açıklayan Başkan Erdem, “Öğrenci değişimi, karşılıklı staj imkânı konusunda rektör yardımcımızla görüş alışverişinde bulunduk. Planlarımız arasında her iki üniversitenin akademik personelinin de tecrübelerini paylaşmaları ve ortak projelere imza atmalarının önemini vurguladık. Zaman içerisinde ALKÜ ve Alanya Üniversitesi’nin desteği ile sürecin devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.  Erdem, meclis toplantısında ayrıca komite toplantıları, eğitim seminerleri, ALTSO Tiyatro Kulübü faaliyetleri konusunda da meclis üyelerini bilgilendirdi.  

CHP Alanya Mitingi’nde tepki çeken pankartlar | CHP’den açıklama CHP Alanya Mitingi’nde tepki çeken pankartlar | CHP’den açıklama


SERMAYE ARTIŞINA ONAY VERİLDİ
Meclis toplantısında ALTSO’nun da iştirakçisi olduğu ALİDAŞ’ın sermaye artışı konusu da görüşüldü. ALTSO meclisi, odanın da sermaye artışını kabul etmesine oy birliğiyle karar verdi. Erdem, “Meclisimizin bu karar ile odamızın ALİDAŞ’daki 10,47’lik payını koruduğumuzu, daha da önemlisi ALTSO’nun misyonu ve geçmişten gelen sorumluluğunu yerine getirdiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 
EKONOMİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER KONUŞULDU
Meclis toplantısının ardından yılda iki kez yapılan müşterek komiteler toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Erdem’in yanı sıra çok sayıda komite üyesi katıldı. Toplantı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Erdem, yılda iki kez müşterek komiteler toplantısı yapıldığını dikkat çekerek, bu toplantıların öneminden bahsetti. Erdem’in ALTSO yönetiminin yaptığı faaliyetleri ve çalışmaları anlatmasının ardından komite üyeleriyle görüş alışverişinde bulunularak Alanya ekonomisi için yapılması gereken konular masaya yatırıldı. – Haber Merkezi