ORC Araştırma, en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanları anketini açıkladı. Türkiye'de yapılan yerel seçimlerin üzerinden 1 yıl geçti. ORC Araştırma, geride kalan sürede belediye başkanlarının başarısına dair bir çalışma yaptı. Buna göre en başarılı 10 büyükşehir belediye başkanı belirlendi.
Ankete göre son 1 yılın en başarılı büyükşehir belediye başkanı, yüzde 62,7 ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin oldu. Anketin sonuçlarına göre ikinci sırayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen, üçüncü sırayı ise MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş sıralamada beşinci olurken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu listede yer almadı. 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek listede yedinci sırada yer aldı. 
En başarılı ilçe belediye başkanları sıralamasında ise ilk 20 isim belirlendi. Listede Antalya’dan iki isim yer aldı. Beşinci sırada Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, dokuzuncu sırada ise Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel yer aldı. 
Her belediye başkanının kendi seçmen grubunda değerlendirildiği araştırmada her iki listede de yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalayan isimler yer aldı.

img-20200515-wa0022.jpgimg-20200515-wa0021.jpg