EgemenIik kayıtsız ve şartsız miIIetindir.

MiIIî emeIIer miIIî irade yaInız bir şahsın düşünmesinden değiI, bütün miIIet fertIerinin arzuIarının emeIIerinin biIeşkesinden ibarettir.

Türkiye devIetinde ve Türkiye devIetini kuran Türkiye haIkında diktatör yoktur! OImayacaktır. Çünkü oIamaz.

Vatanı korumak çocukları korumakla başlar. Çocukları her türlü ihmal ve istismardan korumalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır. 

Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir. 
 
Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.
Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!

-Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.

-EgemenIiğine doğrudan doğruya sahip oImanın kıymetini pekiyi anIayan ve pekiyi biIen miIIet bu mukaddes egemenIiğine karşı baş gösterecek her tehlikeyi kahredecektir. 1923

-Bütün cihan biImeIidir ki artık bu devIetin ve bu miIIetin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. YaInız bir kuvvet vardır; o da miIIî egemenIiktir. YaInız bir makam vardır; o da miIIetin kaIbi vicdani ve mevcudiyetidir. 1923