Vefa programı ile yaşlı ve engelli vatandaşların korunması, yaşadıkları mekanların iyileştirilmesi, kişisel bakımlarının yapılması suretiyle yaşam koşullarının kolaylaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Alanya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçede bulunan 360 ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşın bu konu ile ilgili istihdam edilen 21 kişilik ekiple belirli periyotlarda ev temizliği, saç sakal tıraşı gibi kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları giderilmeye başlandı. 
İLGİLİ KURUMLARA YÖNLENDİRİLİYOR
Ulusal hane ziyaretleri programı ise yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla tüm Türkiye’de hayata geçirilerek Alanya’da da faaliyete başladı. Bu program kapsamında düzenli ve süreli yardım programından faydalanan vatandaşların hanelerine SYDV ve Sosyal Hizmet Merkezi sosyal inceleme uzmanlarınca hane ziyareti gerçekleştirilmeye başlandı. Yapılan ziyaretlerde vatandaşların sosyo-ekonomik durumları yerinde tespit edilip yardım programları hakkında bilgiler verilip talepleri alınarak, tespit edilen hususlar ilgili kurumlara yönlendiriliyor. 
“DEVLETİN YARDIM ELİNİ VATANDAŞLARA ULAŞTIRACAĞIZ”
Vefa ve Ulusal Hane ziyaretleri programları hakkında açıklama yapan Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer,  “Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından ülke genelinde hayata geçirilen Vefa ve Ulusal Hane ziyaretleri kapsamında SYDV ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerekli çalışma ve personel istihdamları sağlanarak bu programları Alanya’mızda da başlattık. Bu anlamda belirlenen 360 hanedeki ihtiyaç sahibi vatandaşımızın gerek ev temizliği gerek kişisel bakımına dair temel ihtiyaçları istihdam ettiğimiz 21 kişilik ekip tarafından düzenli ve periyodik bir şekilde sağlanmaya başlandı. Diğer yandan, ulusal hane ziyaretleri kapsamında da ihtiyaç sahibi ailelerimizin kurumlarımızca ekonomik durum ve ihtiyaçları yerinde kontrol edilerek ihtiyaç ve talepleri dinlenerek çözüm odaklı gereken tüm yardımlar yapılıyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek. Bizler de üzerimize düşen görevi yaparak devletimizin yardım elini tüm vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.