Türk kadınlarının onurlu gününü içtenlikle kutlayan Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (AGC) ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun açıklamasında şunları söyledi: “Bundan tam 88 yıl önce; Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal sayesinde 5 Aralık 1934’te Anayasamızda ve Seçim Kanununda yapılan değişikliklerle Türk kadınları milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşlardır.

Diğer birçok batılı ülke ile kıyaslandığında Türk kadını seçme ve seçilme hakkını çok erken denebilecek bir tarihte kazanmıştır. Bu kararın ardından 1935 yılında yapılan seçimlerde 18 kadın vekil meclise girmiştir.

Kadınlarımız, 1934 yılından bu yana eğitimden siyasete, sağlıktan ekonomiye, spordan sanata, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına hayatın her alanında başarıyla yer almaya devam ediyor.

Dünya var olduğu sürece de bu mücadeleyi gururla, onurla ve şerefle sürdürecektir..

Türk kadınlarımızın onurlu gününü içtenlikle kutluyor, bu hakkı birçok Avrupa ülkesinden çok yıllar öncesi hayata geçiren ve dünyada örnek gösterilen, bizi hep gururlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyorum…”