Parti binası önündeki kermese Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi Başkanı Zuhal Sirkeli, partililer ve vatandaşlar katıldı. 
“BU KONU MİLLİ BİR MESELE OLMALI”
Ahmet bebek için ikinci kermesi düzenlediklerini belirten CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, geçen haftaki kermesin çok başarılı olduğunu söyledi. Karadağ, “Her platformda her yerde aynı kermes var. Mahmutlar'da da var. Bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Ahmet bebeğimizin hasta olduğu dönem içerisinde 2,5 milyon dolara ihtiyacı vardı. O dönem içerisinde bu 17 milyon lira tutara denk geliyordu. Ancak bugün döviz kurundaki dalgalanmalar karşımıza 20 buçuk milyon liralık bir meblağ çıkıyor. Biz Ahmet bebeğimiz için çaba sarf ediyoruz. Tabii ki sağlığına kavuşması, top oynaması için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız ancak ne yazık ki ülkemizde ekonomideki sallantılardan dolayı yaptığımız bunca çalışmalar bir yerde kura kurban gidiyor. Ben bir an önce hükümetin bu tür hasta kardeşlerimize devlet eliyle yardım etmesi ve bu konunun milli bir mesele olması talebini dile getiriyorum” dedi. 
“ELİMİZDEN GELEN KATKIYI SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Ahmet bebeğe destek olmak için Alanya’ya geldiklerini dile getiren İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci de Antalya'da takip ettikleri 5 SMA hastası çocuğun bulunduğunu açıkladı. Deveci, “Birisi Ahmet bebeğimiz. Birisi Mehmet Ali, birisi Aybars. Kumluca'da bugün onunla ilgili de Kumluca'da arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. 3 tanesi de merkezde Asya, Deniz ve Mehmet Ali bebek olmak üzere tüm çocuklarımız için farkındalık yaratmak amacıyla elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Elbette bu sadece kermeslerde olacak şey değil. Devletin bu konudaki duyarlılığını göstermesi çocuklar için ilaçlarının, tedavinin temin edilmesi gerekiyor. Devletin vatandaşına karşı sorumluluklarının en başında sağlık ve can güvenliği geliyor. Bununla ilgili sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz. Bu çocuklarımız yaşasın. Bizim yaptığımız da denize bir damla sunmak. Bu katkıyı vermek farkındalığı yaratmak istiyoruz” diye konuştu. 
“AHMET BEBEK İLE BAŞLANGIÇ YAPSINLAR”
Ramazan ayındaki bütün fitre ve zekatların Ahmet bebeğe teslim edilmesini isteyen CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven ise, “İnşallah iktidara geldiğimiz zaman sağlık politikasını ücretsiz yapmak. Sosyal devlet budur. Sosyal politika budur. Parayla sağlık olmaz. Hükümetten isteğimiz hiç olmazsa Ahmet bebeğimize bu desteği sağlayarak başlangıç yapsınlar” ifadelerini kullandı. Kermese katılanlar ardından ATASEM’in ‘Ahmet’in Umut Sergisi’ isimli sergisini ziyaret etti. – Erkan Uysal