Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek 8 Mart dünya Kadınlar Günü’ne özel anlamlı bir paylaşım gerçekleştirdi. Böcek paylaşımında Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın emekçiler tarafından yazılan mektuba yer verdi. 
‘BUGÜN 8 MART, BİZİM GÜNÜMÜZ’
Büyükşehir Belediyesinde çalışan kadın emekçiler tarafından kaleme alınan mektupta, “Bugün 8 Mart, bizim günümüz. Onlarca kutlama mesajı düşecek önümüze. Güzel dileklerini iletecek herkes. Bizi anlatacak özenle seçtiği cümleleriyle. Sonra bir sessizlik olacak. Ardından bir kadın çığlığı yükselecek karanlıkta. Üzülecek herkes. Lanet okuyacak o karanlığa. Canı acıyacak bir çocuğun, yüreği dağlanacak bir annenin, içi yanacak bir babanın. Yalnız kalacak bir eş. ‘Bitsin bu şiddet diyecekler’ diyecek herkes ve sonra susacak. Zaman yine unutturacak her şeyi. Yine başlayacak eril cümleler.’Kadın başına yapamazsın’ diyecek biri. ‘Kadın başına ne işin var’ diyecek. ‘Aman sesli gülme’ diyecek ya da ‘bunu giyme’ diye uyaracak. Cümlelerine hapsedecek bizi. Kendi doğrularıyla, bizim hayatımız duvarlar örecek. ‘Seviyorum’ diyecek mesela, sonra sevgi sandığı şeyle söndürecek ışığımızı. Sevginin bu olmadığını anlatamayacağız ona. İstemiyoruz diyeceğiz bazen, anlamayacak. Bir bakışımızdan, bir gülüşümüzden onlarca anlam çıkaracak. Belki okutmayacak ‘kız çocuğu’ olduğumuz için ya da ‘evlen’ diyecek çocuk yaşımızda. Arkamızdan sinsice takip edecekler. Adımlarımızın hızı kalp atışımızla yarışacak. Sessiz bir sokakta arkamıza bakacağız sürekli. Görevler verecek birileri. ‘Kadın dediğin’ diye başlayan beylik cümlelerini kuracak yine. Ve biz hep mücadele edeceğiz. İnsan olduğumuzu anlatacağız. Bir farkımız olmadığını göstereceğiz. Her şeye rağmen gülmeye, üretmeye ve sevmeye devam edeceğiz. Biz hiç vazgeçmeyeceğiz. Ama siz, vazgeçin artık! Dilinizdeki şiddete, içinizdeki öfkeye, sevgisizliğinize son verin. Sevginiz kadar güçlü ve sevildiğiniz kadar mutlu olduğunuzu anlayın artık” ifadelerine yer verildi. Hazırlanan videoda ise gördükleri erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden kadınların fotoğrafları verildi. 
‘BU ÇAĞRIYA KULAK VERMEYE DAVET EDİYORUM’
Tüm kadınların 8 Mart’ını bu videolu paylaşımla kutlayan Başkan Böcek, “Kadın mesai arkadaşlarımız, yazdıkları mektupla tüm kadınların hislerine tercüman oldular. Hepsine teşekkür ediyor; herkesi, kadınların sesine ve çağrısına kulak vermeye davet ediyorum. Onların dediği gibi, bizi ‘sevgi’ kurtaracak.